Haberler

Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken çağrı: Artık devletin ek önlemler alma zamanı geldi

Güncelleme:

Aşı ile korunan kişi sayısının yani toplumsal bağışıklığın artmadığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Aşı kararsızlığı bu kadar fazla, aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp, devletin ek önlemler alma zamanı geldi, umarım geçmez" diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından aşılama ve toplumsal bağışıklık sağlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

"YÜZDE 80 AŞIYLA KORUNAN HEDEFİNDEN GİDEREK UZAKLAŞIYORUZ"

Aşılama oranıyla ilgili bir grafik paylaşan Prof. Dr. Ceyhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aşı ile korunan kişi sayısı yani toplumsal bağışıklık artmıyor. Her gün giderek azalıyor. 1. doz sayısı 100 binin altında. Önce inaktif aşıyla aşılanıp, şimdi bağışıklığını kaybedenlerin günlük sayısı daha fazla. Yüzde 80 aşıyla korunan hedefinden giderek uzaklaşıyoruz.

"TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK SAĞLAMA ARTIK MÜMKÜN DEĞİL"

Aşı kararsızlığı bu kadar fazla, aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp, devletin ek önlemler alma zamanı geldi, umarım geçmez."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Mehmet Ceyhan Koronavirüs Haberler

500

Yorumlar (11)

sinan yokuş:

Sayın Mehmet Ceyhan. YüDe 75 2 DOZ aşıya ulaşmış ülkede aşı karşıtlığını hala gerekçe göstermeniz sizin kasıtlı bir şeyin peşinde olduğunuzu gösterir. Açıkçası artık sizin hakkınızda bu ülkenin hayrını değil şerrin düşünen biri olduğunuzu düşünüyorum

92
21
yanıtYanıtla
Nizam Uyar:

Aşılı insan sayısı her geçen gün artıyor ama ne hikmetse vaka sayısı da artıyor.

57
8
yanıtYanıtla
Kerem Realsy:

Şeytanın Avukatı....

44
8
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

BOŞ YAPMA YAKUP , ÇAY YAP...

31
11
yanıtYanıtla
Muhammet PAYALAN:

Bu adam kimin maşası?

36
4
yanıtYanıtla
Yahya Erdem:

Bu doktor kureselcilerin borazani susturulmasi lazım

34
5
yanıtYanıtla
ahmey bulut:

Bas git işine bak ya Sanamı sorucaz aşı olup olmucagmızı sen kimsin benm vucuduma hangi hakla karısıyorsun Aşı olan da virusu kapıyor yayıyor ee sanane benm agır gecirip hafif gecirmem seni nie ilgilnedryor?

23
5
yanıtYanıtla
ahmey bulut:

Sanane benm vucuduma hangi hakla karısuosun sen ?Aşının koruyuculugu yok eee sanane benm agır gecirip hafif gecirp yada ölmem seni nie alakadar ediyor?Tanışıyormuyız hayır işine bak git doktorlugnu yap bırak bu ortalgı karıstrma cabasından vazgec

22
5
yanıtYanıtla
mhmt mhmt:

ben 1 kere hayırlı bişey söylediğini görmedim.

24
3
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Ne diyor bakın " inaktif aşıyla aşılanıp, şimdi bağışıklığını kaybedenler" yani BionTech dışındaki aşıları artık kabul etmiyor. Bunu söyleyen şahıs kendi çocuğunu "aşıya elverişli değil" diyerek aşı yaptırmadı

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title