Haberler

Cübbeli Ahmet'ten tartışma yaratacak sözler: 40 yaşının altındakiler oy kullanmamalı

Güncelleme:

"Çocuklarınızı İmam Hatip'e vermeyin" çıkışıyla son dönemde büyük tartışma yaratan Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, yayınladığı yeni videodaki sözleri de ses getirecek cinsten. Seçme seçilme hakkının 40 yaşından sonrakilere verilmesi gerektiğini söyleyen Cübbeli, "Allah günahsız kullarına 40 yaşından evvel peygamberlik vermiyor biz başımıza adam seçeceğiz. Hayatta hiçbir tecrübe görmemiş Y kuşağı, Z kuşağı, bilmem ne kuşağı seçilme hakkı. Ne seçilmesi ya?" dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında "Çocuklarınızı imam-hatiplere göndermeyin, düz ortaokul ve liselere gönderin, daha az hasarla çıkarlar" şeklindeki sözleriyle büyük tartışma yaratan Cübbeli Ahmet'ten yine ses getirecek bir çıkış geldi.

"YAŞASIN GÖRSÜN HAYATIN ZORLUKLARINI, ONDAN SONRA"

Yayınladığı son videoda 40 yaşının altındakilerin oy kullanmaması gerektiğini ifade eden Cübbeli, şu ifadeleri kullandı;

"Benim elimde olsa seçme ve seçilme hakkını da 40 yaşından sonraya veririm. Hayatta hiçbir tecrübe görmemiş, Y kuşağı, Z kuşağı, bilmem ne kuşağı, seçilme hakkı. Ne seçilmesi ya? 40'a kadar. Neden? Yaşasın görsün hayatın zorluklarını. Ondan sonra çoluk çocuğa karışsın, mükellef olsun, mesul olsun.

"DUYGUSALLIKLA, KARİZMAYLA OLMAZ"

Dünyanın kaç bucak olduğunu görsün, ondan sonra başına adam seçerken öyle hissiyatla, duygusallıkla, karizmayla, krizmayla olmaz. Ona göre memleketi ya batırır ya çıkarır bu işler, aklı başında olsun.

"ALLAH 40 YAŞINDAN EVVEL PEYGAMBERLİK VERMİYOR"

Allah günahsız kullarına 40 yaşından evvel peygamberlik vermiyor biz başımıza adam seçeceğiz. Yani benim böyle bir görüşüm var."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (16)

Doğrucu Davud:

Dini, sarığa cübbeye baş örtüsüne indirgeyenler ile dini siyasete alet edenler oy kullanmamalı bence de.

84
21
yanıtYanıtla
Hakan Ege:

Vallah bana görede 40 yaşından üstlere oy kullandırmamak lazım,neden malum şuanki durum,genç insanlar kendi gibi düşünen bir lider istiyor.

68
29
yanıtYanıtla
murat uncuoğlu:

embesil

23
28
yanıtYanıtla
Kadir Buyuk:

son ikidir adam mantıklı konuşuyor

18
33
yanıtYanıtla
Furkan Beşen:

Hayatımda bu kadar saçma bir teori görmedim. Senin görevin değil siyaset le uğraşma

28
21
yanıtYanıtla
Doğu Danısmanlık:

YAV SEN HOCASIN CEMAAT ONDERİSİN NASIL BUNU SÖYLERSİN HZ YUSUF 40 YAŞINDAMI PEYGAMBVER OLDU HADİ DİYELİM HAKLISIN PEYGAMBERMİ SEÇECEZ HADİ DİYELİM YİNE HAKLISIN KIZLARIDA 40 DAN ÖNCE EVLENDİRMEYE KARŞIYIM AKLI TAM YERİNDE DEGİL DİYEBİLECEKMİSİN

28
15
yanıtYanıtla
Cemalettin Solaçeken :

Asıl 55 yaşından büyüklere oy kullandırılmamalı.. sene olmuş 2021 adam hala 1974 Kıbrıs harekatı sırasında ülkeye uygulanan ambargo zamanında girdiği gazyağı kuyruğunu anlatıyor. Genç nesle de diyor ki AKP hükümetinden önce böyleydi ülke, ben 90 larda hiç böyle gazyağı tüp yada başka bir şey kuyruğu görmedim, gören varsa söylesin, 90 larda AKP mi vardı?? Ayrıca o zamanlar ABD ye rağmen bu harekatı yapabildik, şimdi olsa yapabilir miyiz, o da ayrı tartışma konusu.

21
22
yanıtYanıtla
Nazım :

Bana gore 40 tan once hakim,savci ,milletvekili ,genel mudur,vali,kaymakam olma hakki olmasin. Oy kullanmaya gelince 18 yas erken daha cocuklar sadece yemeye alismis hicbir hayatin sıkıntılarını cekmemiş vizyonun sıfır oldugu bir yas. 25 yaş daha iyi hayata bakisi olur ulkesi icin daha mantikli karar verir.

30
10
yanıtYanıtla
O. Kara:

Hz. İsa as.'ın kaç yaşında peygamber olduğunu bilmiyorum kesin anlamda. Ansiklopedilerde de çeşitli ihtilaflar var yaşına dair. 40 yaşından önce mi sonra mı? bilmiyorum açıkçası. O yüzden tüm peygamberler 40 yaşından sonra peygamber olur demek doğru olur mu? Ben demezdim.

29
8
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Cübbeli , ortalığı velveleye verme . Bak benden küçüksün ... Ya cübbeli kardeş , sen namazında niyazında ol , vaazını ver . Geçenlerde güzel bir laf etmiştin , milletten olumlu not almıştın . Ne işin var senin kişilerin oyuyla .

19
18
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title