Haberler

Hababam Sınıfı'nın Müfettişi Ergin Orbey Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Usta tiyatro sanatçısı Ergin Orbey için yıllarca sahne aldığı Ankara Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi.

Usta tiyatro sanatçısı Ergin Orbey için yıllarca sahne aldığı Ankara Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra çok sayıda tiyatro sanatçısı katıldı.

Sanat hayatında yönetmen, yönetici, aktör ve eğitici olarak önemli başarılara imza atan usta tiyatro sanatçısı Ergin Orbey, bir süredir tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde dün sabah hayatını kaybetmişti. Unutulmaz Hababam Sınıfı serisinde müfettiş Hüseyin Şevki Topuz karakterini canlandıran, Süt Kardeşler ve Tosun Paşa gibi filmlerdeki rolleriyle sinemaseverlerin kalbinde taht kuran usta tiyatrocu Orbey için Ankara Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan törene, Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın yanı sıra Beyhan Saran, Rüştü Asyalı, Mahir İpek ve Levent Üzümcü gibi çok sayıda tiyatro sanatçısı katıldı.

Bakan Günay törende yaptığı konuşmada, sanatta ve tiyatroda bugün gelinen noktadan geriye gidilmeyeceğini söyleyerek, "Sanatı daha ileriye ve iyiye götürmek hepimiz için bu millete karşı, arkadaşlarımızın aziz hatırasına karşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğüne karşı vatandaşlık borcudur. Bunu onun aziz hatırasını şad edecek bir söz olarak ifade etmek istiyorum" dedi.

Törenin ardından alkışlarla uğurlanan Orbey'in naaşı, Kocatepe Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

1936 İstanbul doğumlu olan Orbey, Devlet Tiyatroları ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yönetmen, Ankara Devlet Konservatuarı'nda eğitimci ve bölüm başkanı olarak görev yaptı. Orbey, sinemada da yönetmen, senarist ve oyuncu olarak başarılı çalışmalarda yer aldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (1978), Kültür Bakanlığı Danışmanlığı yapan (1979) Orbey, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde kurucu, eğitimci ve sahne yönetmeni olarak çalıştı. Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın kuruluşunda da katkısı olan Orbey, çok sayıda yerli ve yabancı oyun sahneye koydu. Kuvayi Milliye Destanı, Bir Şehnaz Oyun: (Turgut Özakman), Nafile Dünya (Oktay Arayıcı), Linç (Kerim Korcan), Simavnalı Şeyh Bedreddin (Orhan Asena) oyunlarını yöneten Orbey, Hababam Sınıfı, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa gibi filmlerde de rol aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay Şaban Tosun Ergin Orbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title