Haberler

Gülnar'daki Yangın Henüz Kontrol Altına Alınamadı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar İlçesinde Dün Başlayan Orman Yangınının Henüz Kontrol Altına Alınmadığını Ancak Sahil Kesiminde Tehlike Söz Konusu Olmadığını Belirterek, "Tatilcilerimiz ve Vatandaşlarımız Paniğe Kapılmasın" Dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar ilçesinde dün başlayan orman yangınının henüz kontrol altına alınmadığını ancak sahil kesiminde tehlike söz konusu olmadığını belirterek, "Tatilcilerimiz ve vatandaşlarımız paniğe kapılmasın" dedi.

Aksoy, Gülnar ilçe merkezi için de tehlike söz konusu olmadığını da sözlerine ekleyerek, "Yangınla mücadele dört koldan sürdürülüyor. 4 helikopter, bir uçak ve çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Ancak, şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale eden ekiplerimiz zaman zaman ara vermek zorunda kalıyor'' dedi.

400 hektardan fazla alanın tahrip olduğunu, yangın başladıktan sonra ilk anda akıllara gelen ihtimalin anız yangını olduğunu belirterek, ''Ancak, anız yangınının yanı sıra trafo patlamasından da kaynaklanmış olabileceği yönünde iddialar var, bunlar araştırılıyor, yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı'' diye konuştu.

Aksoy, orman yangınına müdahale eden iki operatörün kayıp olduğu yönündeki soru üzerine, ''Üç arozözümüz ve orman bölge müdürlüğüne ait bir aracımız yangında zarar gördü. Ancak, operatörlerin sağlık durumu ile ilgili herhangi bir konu bana iletilmedi, bu konuda duyum almadım'' dedi.

Yangında 2 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını belirten Aksoy, "Yaralılarımızdan biri sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle Gülnar Devlet Hastanesinden Mersin Devlet Hastanesine gönderildi. 35 yaralının ise sadece dumandan etkilenmesi söz konusu. Ciddi bir durumları yok, hatta bir kısmı taburcu edildi" dedi.

Gülnar ile Büyükeceli beldesi arasındaki Delikkaya mevkisinde yolun trafiğe kapatıldığını, jandarma ekiplerinin görülen risk nedeniyle buradan geçişi engellediğini ifade eden Aksoy, ''Çünkü burada oluşabilecek başka bir faciayı önlemek istiyoruz'' dedi.

Aksoy, yangına müdahale ekiplerinin yeterli olmadığı yönündeki iddialar üzerine ise ''Bu konuda hemen gerekli işlemleri başlatıp inceleme yaptırırım. Eğer böyle bir şey varsa da herkes sorumluluğunun bilincinde olmamanın bedelin öder'' diye konuştu.

Aksoy, tehlike arz eden yerleşim birimlerinde gerekli önlemlerin alındığını, riskli yerlerde evlerin boşaltıldığını, bu konudaki çalışmaları ekiplerin sürdürdüğünü, halka da gerekli uyarıların yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title