Haberler

Grup Maçlarının En İyileri Nowitzki, Kirilenko ve Jasikevicius

İspanya'da Düzenlenen 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Sona Eren Grup Maçlarının En İyi Oyuncuları, Almanya'dan Dirk Nowitzki, Rusya'dan Andrei Kirilenko ve Litvanya'dan Sarunas Jasikevicius Olarak Belirlendi.

İspanya'da düzenlenen 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sona eren grup maçlarının en iyi oyuncuları, Almanya'dan Dirk Nowitzki, Rusya'dan Andrei Kirilenko ve Litvanya'dan Sarunas Jasikevicius olarak belirlendi.

En iyiler arasındaki 2 oyuncunun, Türkiye'nin de yer aldığı (C) Grubu'ndan çıkması dikkati çekerken, grup maçlarında en fazla sayı atan oyuncularda 29 sayı ortalamasıyla Alman Nowitzki birinci sırada yer aldı. 18.3 sayı ortalamasını yakalayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 4. sırada yer buldu.

Şampiyonada ilk grup maçları sona ererken Hırvatistan'a 85-84 yenilen İspanya en dikkat çekici skorlardan birini aldı. Son Dünya Şampiyonu olan, 701 gündür yenilgi yüzü görmeyen ve şampiyonaya ev sahipliği yapan İspanya'nın yenilgisi herkesi şaşırttı.

Öte yandan FIBA, Yunanistan-Sırbistan maçında hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle, Sırp basketbolcu Darko Milicic'e 10 bin Avro para cezası verdi.

2 günlük dinlenme olanağı olan ''12 Dev Adam'', yeni grubundaki ilk maçını (D) Grubu'nu ilk sırada bitiren Slovenya ile 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 22.30'da yapacak.

Öte yandan İspanyol basını, Türk Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ne karşı aldığı galibiyetin Mehmet ve Hidayet'in oyunuyla geldiğini yazdı.

İspanyol gazeteleri, Milli takım başantrenörü Bogdan Tanjevic'in Kerem Tunçeri'yi kadroya almamasını da eleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title