Haberler

Gençlerin Hayalleri Gerçek Oldu

Güncelleme:

Şanlıurfa Gençlik Merkezi'ndeki kurslara katılan 5 öğrencinin Güzel Sanatlar Lisesi'ne 2 öğrencinin ise üniversiteye yerleştiği belirtildi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nde açılan kurslara gelen öğrenciler, aldıkları eğitimle çeşitli liselere ve üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. Boş zamanlarda merkezin kurslarına katılan gençler, kabiliyetleri doğrultusunda becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor. Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nde Resim kursuna gelerek başarı gösteren 5 gencin Güzel Sanatlar Lisesi'ne 2 gencin ise üniversiteye yerleşmesi yetkililerde büyük sevinç oluşturdu.

Konu ile ilgili merkezce yapılan açıklamada kursiyerlerden Ahmet Akçadaşoğlu, Güzide Bozkurt, Berkay Karagüzel ve İ. Halil Azger'in Güzel Sanatlar Lisesi'ne Ahmet Güzel ve Emine Özcan ise Mardin ve Kayseri Üniversitesi'ne yerleştiği belirtildi.

Gençlerin başarısından büyük mutluluk duyduklarını belirten Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, yaptığı açıklamasında "Gençlik Merkezi'nde sosyal ve kültürel alanda birçok kursumuz devam etmektedir. Alanında uzman hoca eşliğinde, farklı dallarda verdiğimiz kurslarla gençlerimiz, temel el becerilerini geliştirerek zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmektedirler. Diksiyon kursumuza gelen gençlerimiz, almış oldukları sertifikalarla farklı alanlarda iş bulma imkânı sağlayabilir. Bunun yanı sıra gençlerimize, Gençlik Merkezi olarak İngilizce ve Arapça eğitimi konusunda kendilerini geliştirmeleri için yardımcı olduk. Gençlerimiz, Ebru, Hüsn-i hat ve resim kurslarına gelerek açtıkları sergilerle beceri ve güven duygusunu kazandılar. Ayrıca fotoğrafçılık kursuna gelerek birçok alanda yeni işler edindiler. Bunun gibi birçok kursumuzdan yararlanan gençler farklı farklı işler edinerek meslek sahibi oldular. Yine bu kurslarımızdan resim kursuna kayıt yaptıran gençlerimiz, büyük başarılar elde ederek, eğitimlerini daha iyi okullarda tamamlayacaklardır. Güzel Sanatları ve üniversiteleri kazanan bu gençlerimiz seçmelere katılarak iyi okullara yerleştiler. Güzel Sanatlara ve üniversitelere yerleşen bu gençleri görmek, Gençlik Merkezi olarak bizleri gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

Gençlerin merkezlere ilgisinin her geçen gün arttığını sözlerine ekleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Yarınlara ışık tutan gençlerimiz için bu tür başarılar Gençlik Merkezlerinin aktif bir şekilde çalıştığını göstermektedir. Gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirme açısından Gençlik Merkezlerinin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu tür başarılar bizi çok memnun etmektedir. Gençlik Merkezlerimizde gençlerimizin sosyal ve kültürel alanlarda gelişimine katkı sağlayacak birçok kurs ve aktiviteler yer almaktadır. Resim kursumuza katılarak başarı gösteren öğrencilerimiz bunun en iyi örneklerinden biridir. Şanlıurfa merkezde halen Bahçelievler, Yenişehir ve 3 adet çadır gençlik merkezimiz faaliyetlerine devam etmektedir. Çok kısa süre içinde Karaköprü ve İpekyol Gençlik Merkezlerimiz faaliyete geçtiğinde ulaştığımız genç sayısı daha fazlalaşacaktır. Çalışmalarından dolayı Gençlik Merkezi personeline, hocalarına teşekkür ediyor, Gençlik Merkezi üyelerini çalışmalarından dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Güzel Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title