Haberler

Gebzeli İşadamı Aktürk'ü Öldürenler Yakalandı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, Geçen Yıl Öldürülen İşadamı Murat Aktürk'ün Katil Zanlıları Yakalandı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, geçen yıl öldürülen işadamı Murat Aktürk'ün katil zanlıları yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle'de geçen yıl öldürülen Gebzeli işadamı Murat Aktürk'ün katil zanlısı ve azmettiricisi olduğu iddia edilen toplam 5 kişiden 4'ü, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekiplerinin aylar süren araştırması sonucu İstanbul'da yakalandı. Cinayetin ardından elde ettiği delilleri bir bir değerlendiren ve cinayetin alacak verecek davası yüzünden işlendiğini tespit eden polis, önce işadamı Murat Aktürk'ün katil zanlısı olduğu iddia edilen A.İ.S.'yi (20) yakaladı.

Katil zanlısının verdiği ifadeden yola çıkan polisler, Yenimahalle'de kuyumculuk yapan E.A. (45) ile organize suç örgütü kurdukları iddiasıyla bir süredir cezaevinde tutuklu bulunan Ö.Ş. (47) isimli şahısların da, cinayetin azmettiricisi olduklarını tespit etti. Bunun üzerine kuyumcu E.A. da yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca cinayetin işlenmesinde tetikçilik yaptığı iddia edilen A.İ.S.'ye, şoförlük yaparak yardımcı olduğu öne sürülen M.A.B. de (28) gözaltına alındı.

Cinayetle ilgisi olabileceği gerekçesiyle gözaltına alınan N.T. (36) ise, yapılan sorgusunda olayla bir bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Polis tarafından gözaltına alınan katil zanlısı A.İ.S. ile cinayetin azmettirici olduğu iddia edilen E.A. ve şoförlük yapan M.A.B, sorgularını müteakip İstanbul Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Zanlılar, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, adam öldürmek ve ölüme sebebiyet vermek suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin diğer azmettirici olduğu öne sürülen Ö.Ş. ise AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ve işadamı Sinan Bozkurt'un silahla yaralanması olaylarına karıştığı iddiasıyla bir süredir cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Bu arada, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur'u silahla yaralayan kişinin E.Y. (22), işadamı Sinan Bozkurt'u silahla yaralayan kişinin ise S.T. (21) olduğu ortaya çıktı. Her iki olayın azmettiricinin ise çıkar amaçlı çete oluşturmak suçundan halen cezaevinde bulunan M.Ö. olduğu iddia edildi. Her iki olayın zanlıları, daha önce çete oluşturmak şuçlamasıyla polis tarafından yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

(KA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title