Haberler

Gaziantep Üniversitesi İş Sahibi Yaptı

Güncelleme:

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nun Merinos Halı işbirliğiyle düzenlediği Endüstriyel Dokumacılık Kursu'nu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Bu kursiyerler, Merinos Halı'da istihdam edilecek.

Naci Topçuoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, son 3 yılda yaklaşık 20 proje gerçekleştirildiğini, bu projelere katılan öğrencilerin önemli bir bölümünün de çeşitli yerlerde istihdam edildiğini belirtti.

Prof. Dr. Cahit Bağcı kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Ocak ayı sonlarına doğru diktiğimiz fidanların meyvelerini toplama zamanı geldi. Artık hepiniz belgeli birer meslek elemanısınız. Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler emeğinin karşılığını alacaklar. Bugüne kadar sertifikalarını alanlardan yüzde 80'i istihdam edildi" dedi. Üniversite olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını da ifade eden Prof. Dr. Bağcı, "Gaziantep Üniversitesi`nin bir birimi olan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, üniversite – sanayi işbirliği ile en güzel örneklerini vermektedir. Biz üniversite olarak işsizliğin farkındayız. İşsizlik probleminin çözümü için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ise, " Gaziantep gibi sanayisi gelişmiş bir ilde vasıflı eleman ihtiyacı ön plana çıkıyorsa, sanayici ve işverenlerimiz her mikrofona çıktıklarında bizler vasıflı eleman ihtiyacı çekiyoruz diye dile getiriyorlarsa bu eksikliği gidermek için meslek eğitim kurslarına ağırlık verilmesi kaçınılmazdır" diyerek Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunun sanayiye kazandırdığı işgücü hakkında bilgi verdi.

Merinos İnsan Kaynakları Müdürü Teoman Temiz, "3 dönemdir yürüttüğümüz bu güzel projeyi destekliyoruz ve devamını diliyoruz. Kursları bitiren arkadaşlarımıza Merinos'da iş olanağı sağlanacak" dedi. Plasmat adına konuşan Bayram Kemal Kılıç da, "Sanayileşmiş Almanya ve Japonya örneğinde olduğu gibi Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulları, Sanat Okulları vazgeçilmez bir unsurdur. Almanya`da özellikle bu tür meslek unsurları 35 yaşına kadar devam etmektedir. Ülkemizde bu projelerin yapılmasından biz sanayici olarak çok mutluyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 34 kursiyere Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. M. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Yrd. Ökkeş Demir, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, Merinos Genel Müdür Yrd. Şahin Borlu, Plasmat Firma Sahibi Bayram Kemal Kılıç tarafından sertifika ve hediye verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Merinos Halı Cahit Bağcı Merinos Güncel Haberler

title