Haberler

Gaziantep'te 'Huzur' Toplantısı

Güncelleme:

Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen huzur toplantısında, asayiş olayları ve suçların önlenmesi hakkında bilgi verildi.

Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen huzur toplantısında, hizmetler, asayiş olayları, suçların önlenmesi, alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi. Suçların aydınlatılmasında güvenlik kameralarının önemini belirten Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Ali Ergün, vatandaşlardan ev ve işyerlerine güvenlik kameraları takması konusunda istekte bulundu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Huzur' toplantısına Şehitkamil İlçesi'nde görevli mahalle muhtarları, okul müdürleri, cami imamları ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Durak, Emniyet Müdür Yardımcıları ve çok sayıda polis katıldı. Yapılan hizmetlerin ve alınması gereken önlemlerin anlatıldığı toplantıda konuşan Ruh Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Durak, madde bağımlılığının önüne geçmek ve bağımlı kişilerin tedavi olması için toplum olarak müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Gaziantep'te yapımı devam eden AMATEM'in 2 ay içerisinde teslim edilebileceğini belirten Durak, "Şehir dışına tedavi için gönderdiğimiz hastalarımızı artık kendi şehrimizde tedavi edebileceğiz. Ayrıca Türkiye'de ilk defa bağımlı veri bankası oluşturmaya başladık. Bu veriler ışığında bağımlı hastalarımızı daha yakından takip edebileceğiz" dedi.

Toplantıda son olarak konuşan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Ali Ergün ise olayların aydınlatılmasında güvenlik kameralarının önemini anlattı. Ergün, "Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak aydınlatamadığımız olay sayısı çok azaldı. Ekiplerimiz titiz çalışmaları ve olaylara anında müdahale etmesi olayları aydınlatma önemli bir rol oynuyor. Bunun yanı sıra teknolojinin gelişmesiyle birlikte güvenlik kameraları görevimizde bize büyük yardım ediyor. Özellikle iş yerlerine takılan güvenlik kameralarının evlere ve apartman girişlerinde bulunması yaşanan olayların aydınlatılmasında büyük yardım sağlayacaktır" diye konuştu.

2 saat süren toplantı, kokteylle sona erdi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title