Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan Necip Fazıl'ın cümleleriyle "Ayasofya" mesajı

Güncelleme:

Ayasofya'nın geleceğiyle ilgili Danıştay'ın vereceği karar beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Necip Fazıl Kısakürek'in 1965 yılında yaptığı konuşmasının videosunu paylaşıp Necip Fazıl'ın "Bekleyin Gençler! Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak!" sözlerini yazdı.

Danıştay 10. Dairesi'nin, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davaya ilişkin kararını açıklaması bekleniyor.

"AMA BUGÜN AMA YARIN AYASOFYA AÇILACAK"

Söz konusu karar öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Albayrak, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 55 yıl önce dediği gibi: "Bekleyin Gençler!!! Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak!" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan Necip Fazıl'ın cümleleriyle Ayasofya mesajı

NECİP FAZIL'IN 1965 YILINDAKİ KONUŞMASI

Necip Fazıl Kısakürek, 1965 yılında Milli Türk Talebe Birliği'ndeki konuşmasında Ayasofya'yla ilgili şunları söylemişti:

"Ayasofya açılmalıdır. Türk'ün bahtıyla beraber açılmalıdır.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, Birleşmiş Milletler'den Afrikalı yamyam devletlerine kadar aleyhimize rey verdirip kendileri müstenkif geçinen Batılılara "artık benim hayat hakkım kalmadı!" demektir.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk'ün semâları tutuşturan lanetine hedef olmaktır.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, Allah'a sövmeye, Kur'ana tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını satmaya denk bir suçtur.

Gençler! Bugün mü, yarın mı, bilemem!

Fakat Ayasofya açılacak!.. Türk'ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya'nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler.

Ayasofya açılacak... Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak!.. Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek...

Ayasofya açılacak!... Bütün değer ölçülerini, tarih hükümlerini, dünyalar arası mahsup sırlarını, her iş ve herşey hakkındaki gerçek miyarları çerçeveleyici bir kitap gibi açılacak...

Allah tarafından mühürlenmiş kalplerin mühürlediği Ayasofya, onların aynı şekilde mühürlemeğe yeltenip de hiçbir şey yapamadığı, günden güne kabaran akınını durduramadığı ve çığlaştığı günü dehşetle kolladığı mukaddesatçı Türk gençliğinin kalbi gibi açılacak...

Ayasofya'yı, artık önüne geçilmez bu sel açacak...

Bekleyin gençler!.. Biraz daha rahmet yağsın... Sel yakındır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500

Yorumlar (12)

Erhan:

Ülke biraz daha para kaybedecek.. Ülkeye para kaybettirecek herşeyi yapıyorlar

9
7
yanıtYanıtla
:

Sen evinde fosur fosur uyurken biz ayasofya da sabah namazı kılacağız inşAllah. . Senide bekleriz.

yanıt3
yanıt4
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

ZOR OLAN MEDENİ ÇAĞDAŞ BİR TOPLUM OLABİLMEK. MEDENİ ÇAĞDAŞ BİR TOPLUM OLMAK DEMEK BAŞKA KÜLTÜRLERE FARKLI DÜŞÜNCELERE SAYGILI OLMAK ONLARIN DEĞERLERİ ANLAMAK KORUMAKDIR. KOLAY OLAN YOBAZ OLMAKDIR.

3
7
yanıtYanıtla
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

ZOR OLAN MEDENİ ÇAĞDAŞ BİR TOPLUM OLABİLMEK. MEDENİ ÇAĞDAŞ BİR TOPLUM OLMAK DEMEK BAŞKA KÜLTÜRLERE FARKLI DÜŞÜNCELERE SAYGILI OLMAK ONLARIN DEĞERLERİ ANLAMAK KORUMAKDIR. KOLAY OLAN YOBAZ OLMAKDIR.

5
3
yanıtYanıtla
harbi kız:

Herşeyi paraya getiren zinniyetler sizin için bi fark var mı a kişisi yahut b kişisi? Devlet ülke gemi vs. Üstad doğru soylemiş Allah gani gani rahmet eylesin. . . Ayasofya açılcak evet Allah ın izniyle bugün yada yarın. .

5
2
yanıtYanıtla
mesut:

fatih sultanin kemikleri siziliyordu ayasofya kapaliyken. simdi fatihin ve biz müslimanlarin duasini aldiniz ayasofyayi cami yapmakla. simdi cami olmasina sebeb olanlarin kemikleri sizlasin yatamasinlar her ezan okundugunda inim inim inlesinler

2
2
yanıtYanıtla
vatandas:

mesut bey cami olmamasina sebeb olanlarin kemikleri sizlasin demek istemis. orda yanlislik var

yanıt1
yanıt1
hasan:

Allah dilini dolandırıp yanlış söyletmiş

yanıt0
yanıt0
...:

her şey para değildir. . . Paradan önemli şeylerde vardır.

0
1
yanıtYanıtla
memleket:

atatürkün sahte imzasiyla ayasofya benzeri. bu chp. bu türk müsliman millete ne kötülük yapmistir. vatandaslar bilsin chp nin binbir surat maskesini

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title