Haberler

Federasyon Seçimleri Start Alıyor

Ercan ATA, Ankara, DHAOlimpiyatlar sonrası yapılması gereken bağımsız spor federasyonların genel kurulları 21 Ekim 2016 tarihinde üç federasyonla start alıyor.

Ercan ATA, Ankara, DHA

Olimpiyatlar sonrası yapılması gereken bağımsız spor federasyonların genel kurulları 21 Ekim 2016 tarihinde üç federasyonla start alıyor.

Danıştayın yok hükmünde saydığı ve Tahkim kurulunun onayladığı %15 imzanın kalkma kararı bir sonraki genel kurullarda uygulanacak olması başkan adaylarını zora sokmuş ve başkan adaylığı için bir çoğu imza toplayamamıştı. Federasyonlarda adaylar tek tek belli olmaya başladı.

İlk genel kurullar 21 Ekimde başlıyor. Bu tarihte Karate, Kick Boks ve Herkesi İçin Spor Federasyonlarının seçimleri yapılacak.

KARATE TEK ADAY ESKİ BAŞKAN ESAT DELİHASAN

2 Dönem Karate Federasyon başkanlığı yapan ve 3. Dönem tekrar aday olan mevcut başkan Esat Delihasan, seçime tek aday olarak giriyor. 2 ismin aday olduğu seçim için bu adaylar imza toplayamadı ve Delihasan, tek aday olarak seçime giriyor. Başkanlığa tekrar aday olan Esat Delihasan "Karate branşının 2020 Tokyo olimpiyatlarına girmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Dünya'da Türkiye olarak yerimiz belli. İnşallah genel kuruldan sonra hazırlıklarımızı en üst düzeye çıkaracağız. Genel kurul camiamıza hayırlı olsun. Hizmete devam,"dedi

KİCK BOKS ESKİ BAŞKAN SALİM KAYICI TEK ADAY

10 yıldır Kick Boks Federasyon başkanlığını sürdüren mevcut başkan Salim Kayıcı seçime tekrar aday. Yüzde15 imza kalkmadığı için başkanlığa adaylık çalışması yapan iki isim imza toplayamadığı için aday olamadı. Mevcut başkan Salim Kayıcı'nın tek aday olarak girdiği seçimler için Kayıcı "Camiamız için hayırlı olsun. Biz Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz ve camiamız ile her zaman uyum içerisinde çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye Kick Boks federasyonu olarak, en üst düzeyde gençlerimize hizmete devam etmek. Genel kurul camiamıza ve Ülkemize hayırlı olsun"dedi

HERKES İÇİN SPOR FEDERASYONU BAŞKANI ERDAL ZORBA ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

8 Yıldır Herkes İçin Spor Federasyon başkanlığını yapan Erdal Zorba tekrar aday oldu fakat, son anda adaylıktan Zorba'nın yerine yönetim kurulu üyesi Yasin Bölükbaşı aday oldu. Diğer iki aday ise imza toplayamadığı seçime Bölübaşı, tek aday olarak giriyor. Ak Parti Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Başkan vekili Fatih Şahin'in siyasi danışmanlığını yapan Bölükbaşı, aynı zamanda AK Partide de siyasi danışmanlık yapıyor.

İlk defa başkanlığa aday olan Yasin Bölükbaşı yaptığı açıklamada, sporu ürün olarak görüyorum diyerek şunları söyledi: "Sporu çok iyi pazarlamamız lazım. Spor Bakanımız spor için çok heyecanlı bir insan. Birlikte koordineli olarak çalışıp, herkesi yeni projelerle sporun içine çekmeyi hedefliyoruz,"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasin Bölükbaşı Esat Delihasan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title