Haberler

Fabrikada Eylem

Kocaeli'nin Alikahya Beldesinde Kurulu Brisa Fabrikasında İşçiler, Üretimi Durdurarak İşyerini Terketmeme Eylemi Başlattı.

Kocaeli'nin Alikahya beldesinde kurulu BRİSA fabrikasında 08.00-16.00 ve 16.00-24.00 vardiyalarındaki işçilerin başlattığı üretimi durdurarak işyerini terketmeme eylemine 00.00-08.00 vardiyası işçileri de katıldı.

Türkiye'nin önde gelen lastik üreticilerinden BRİSA'da, işverenin ekonomik kriz gerekçesiyle işçi çıkaracağı duyumları ve kimi işçilerin turnikelerde kullandığı kartlarının geçersiz olduğunu, iş akitlerinin feshedildiğini öğrenmeleri üzerine, 08.00-16.00 vardiyasındaki işçiler işyerini terketmeme eylemi başlatmış, fabrikaya giren 16.00-24.00 vardiyasındaki işçiler de eyleme destek vermişlerdi.

Servislerle fabrikaya gelen 24.00-08.00 vardiyası işçileri de işyerine girerek eyleme dahil oldu.

İşçilerle birlikte fabrikada olan Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işverenin, ekonomik krizi bahane ederek işçi çıkartacağını bildirdiğini ve mesaiye gelen yaklaşık 20 işçinin turnikelerde iş akdinin feshedildiğini öğrendiğini söyledi.

Çakar, işten çıkarılan işçilerin sayısının henüz netleşmediğini, sayının artması yönünde endişeleri olduğunu bildirdi. Çakar, yaklaşık 1300 kişinin çalıştığı fabrikada eylemin ne zamana dek sürdürüleceğinin henüz belli olmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title