Haberler

Eskişehir'de hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye düştü

Güncelleme:

ESKİŞEHİR'de, kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesiyle yollar buz tuttu.

ESKİŞEHİR'de, kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesiyle yollar buz tuttu. Sabah saatlerinde sokağa çıkanlar zor anlar yaşarken, düşerek yaralanan 9 kişi hastaneye kaldırıldı.

Eskişehir'de 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Kentte hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü. Meteoroloji verilerine göre, hissedilen sıcaklık ise sıfırın altında 10 oldu. Eskişehir Valiliği, soğuk hava nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma ve don olayları ile sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyarıda bulundu.

9 KİŞİ DÜŞEREK YARALANDI

Kar yağışının ardından soğuk hava, buzlanmaya neden oldu. Belediye ekipleri, sabah saatlerinden itibaren yol ve kaldırımlarda temizlik çalışmasına başlarken, buzda kayıp düşerek yaralanan 9 kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Alışveriş yapmak için dışarı çıktığını ifade eden Ahmet Yılmaz, buzda kayıp düşmemek için tutunarak yürüdüğünü söyledi. Eskişehir'de geçmiş yıllara göre daha az soğuk gördüklerini anlatan Yılmaz, "Aslında Eskişehir'in havasına göre soğuk değil. Bu zamanlarda Eskişehir'in eksi 27 derece olduğunu gördüm. Eskişehir'e gelen öğrenciler şaşırıp, 'Kulağımız, burnumuz soğuktan düştü' derlerdi. Buzda düşmemek için tutunarak yürüyorum. Daha yaşlılar ise ayakkabılarına çorap geçiriyorlar" diye konuştu.

Ali Zümrüt de "Hanımla yürüyüş yapıyoruz. Düşmemek için hanım bana tutunuyor. Az önce kaydı, az daha düşüyordu" dedi.

Sebahat İlker ise maske ve siperlikle yürümenin daha da zorlaştığını ifade ederek, "Hava sıcaklığı normal ama yerdeki buzlardan dolayı yürümekte zorluk çekiyorum. Maske ve siperlik de olunca yürümek daha zor oluyor. Siperliğimi devamlı siliyorum. Düşmemek için çivili ayakkabı kullanmaya çalışıyorum. Kendimi sıkarken de dizlerim ağrıyor" şeklinde konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title