Haberler

Eski Lojmanlar "Öğrenci Evi" Olacak

Tokat'ın Almus ilçesinde özelleştirilen bir kuruluşa ait müstakil 37 lojmanı ve tesislerini devralan belediye, bölgede yapılacak düzenlemenin ardından binaları öğrenci evine dönüştürecek.

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Almus ilçesinde özelleştirilen bir kuruluşa ait müstakil 37 lojmanı ve tesislerini devralan belediye, bölgede yapılacak düzenlemenin ardından binaları öğrenci evine dönüştürecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe merkezi Siteler Mahallesi'nde 1960 yılında Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) çalışanları için yapılan 37 konut, kuruma ait bölgedeki hidroelektrik santralinin özelleştirilmesinin ardından Almus Belediyesine devredildi. İşlemler tamamlandıktan sonra belediye 13 dönüm arazi üzerindeki binaları üniversite öğrencileri için barınma merkezi yapmak üzere çalışma başlattı.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almus Hidroelektrik Santrali'nin bir süre önce özelleştirildiğini söyledi.

İlçede 1960'lı yıllarda çalışanların barınması için lojmanların yapıldığını anlatan Arıkan, "EÜAŞ çalışanları, yapılan lojmanda kalıyorlardı. 37 lojman 2+1 ve 3+1 olarak yapılmıştı. Bir tane lokal binası da var. Burası toplamda 13 dönüm arazi üzerine kurulu bir alan. Yaklaşık 60 yıldır ilçemizde herkesin gıptayla baktığı bir yerleşim merkeziydi." dedi.

Almus'ta üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkati çeken ve bunu çözmek için arayış içinde olduklarını belirten Arıkan, bu çerçevede söz konusu alanı "öğrenci evi"ne dönüştürmeyi kararlaştırdıklarını anlattı.

Arıkan, lojmanların öğrenci evi olması için başvurularını yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Belediye meclisimiz de buranın 300 kişilik yurt yapılıncaya kadar öğrenci evi olarak kullanılmasının uygun olacağı görüşüne vardı. Şu anda içinde oturanlara tebligatı yaptık. Onların tahliyelerinin ardından yapılacak çalışma sonrası Meslek Yüksekokulu için öğrenci evi olarak kullanılmasını sağlayacağız. Bunun için de içindekilerin envanterini çıkarıyoruz. Bu çalışmayı bir ay içinde bitirip öğrencilerimizin taleplerini karşılayacağımızı düşünüyorum."

Bölgede yapılan düzenlemenin ardından ilçedeki öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacaklarını aktaran Arıkan, "Her bir konutta altışar kişi kalmak suretiyle yaklaşık 200 öğrencimizin barınma ihtiyacını karşılayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Hüseyin Arıkan Tokat Almus Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title