Haberler

Eski CHP'li Sayan'ın Kılıçdaroğlu Hakındaki Sözleri Kanala Ceza Getirdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), eski CHP MYK Üyesi Savcı Sayan'ın katıldığı "Hangi Taraf" programı nedeniyle Kanal A'ya para cezası kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), eski CHP MYK Üyesi Savcı Sayan'ın katıldığı "Hangi Taraf" programı nedeniyle Kanal A'ya para cezası kesti.

Edinilen bilgiye göre, 31 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan programda, "Eski CHP ve yeni CHP arasındaki fark", "Baykal ve Kılıçdaroğlu dönemleri" tartışma konusu oldu. Programda Sayan'ın, "Siz bir insana inanmışsanız, onunla birlikte siyaset yapmışsanız, onun sayesinde milletvekili, belediye başkanı olmuşsanız, bu insanın başına bir olay geldiği zaman ilk siz terk ediyorsanız siz kalleşsiniz. Siz her yerde kalleşsiniz. Solcu da olsa kalleşsiniz, sağcı da olsa kalleşsiniz, siz İslamcı da olsa da kalleşsiniz. ve ben Baykal'la 20 sene çalıştım. Gençlik kollarından bugüne ve o gün orada isyanım vardı. Belki elimde bir silah olsaydı orada hepsini tarardım" şeklindeki sözleri ise kanala ceza getirdi.

RTÜK, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Vekili Avukat Mustafa Kemal Çiçek'in şikayeti üzerine, Kanal A'ya "Yayın hizmetleri; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır" maddesi uyarınca para cezası verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Savcı Sayan Kanal A Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title