Haberler

Erzurum'da kavurucu sıcaklar Oltu Çayı'nı kuruttu

Güncelleme:

Erzurum'un Oltu ilçesinde etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle Oltu Çayı kurudu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan bir bölge sakini ise "Çocukluğumuzda yüzdüğümüz Oltu Çayı maalesef kurumuş durumda. Oltu Çayını bu durumda gördüğüm için inan çok üzüldüm" dedi.

Erzurum'un Oltu ilçe merkezinden geçen ve bahar mevsiminde taşkın nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Oltu Çayı kavurucu sıcaklardan nasibini alarak tamamen kurudu.

Kavurucu sıcaklar Oltu Çayı'nı kuruttu

"ESKİ GÜNLERİ ARIYORUZ"

Oltulu Ekrem Aydın konu hakkında "Çocukluğumuzda yüzdüğümüz Oltu Çayı maalesef kurumuş durumda. Oltu Çayını bu durumda gördüğüm için inan çok üzüldüm. Oltu Çayından sulanan tarım arazileri susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya. Tabi küresel ısınmamın neticesinde de Oltu Çayının bu durumu bizleri üzmekte, eski günlerini arıyoruz" dedi.

Kavurucu sıcaklar Oltu Çayı'nı kuruttu

"SEBEBİ AŞIRI SICAKLAR"

Oltulu Sebahattin Alkan ise kuruyan çay ile ilgili "Oltu çayı kurudu, bunun sebebi aşırı sıcaklar diğer bir sebebi ise Oltu'nun yukarılarından tarım amaçlı sulama yapmak için bentlere koştukları için Oltu çayında su kalmadı. Havada 40 derece civarında, bundan dolayı Oltu çayı kurumuş durumda" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Oltu Haberler

500

Yorumlar (5)

bahri urut:

kurumusken bari bir dozer indirin de tasli topragi kamyonlara yukleyib geri donusume gotursun iyi bir temizlik lazim yetkililer goreve her kez dua etsin insallah eskisi gibi dolar dasar en kisa zaman da

26
1
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

ev kiralarının 5 bin olduğu bir şehire Allah rahmetini indirmez..

8
1
yanıtYanıtla
Haydar:

Erzurumu muhafazakar dindar bir şehir olarak bilirdim.Niçin Allah rahmetini esirgeyip akarsuları kurutmuş anlam veremedim.

3
5
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Herkes yorum yapsın bu dünyada, en son yiyecez tepemize nükleeri, covidden daha tehlikeli bi durum kapmızda kimsenin umrunda değil.!!!

2
1
yanıtYanıtla
Recep Koca:

Penek li birinden bir ev tuttuk Allah kurtardı bizi sonra esnaf biri vardı iri yarı biri emniyet müdürlüğü e yakın dükkanı var ne acımasız zalim kızımın tayini çıktıda Allah bizi oltu dan kurtardı.derenin kuruması bir orda değil heryerde...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title