Haberler

Ergenekon Davasında Tahliyeler

Dava kapsamında tutuklu yargılanan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, yazar Ergün Poyraz, Kemal Şahin ve Aykut Mete Şükre'nin tahliyesine karar verildi.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, yazar Ergün Poyraz, Kemal Şahin ve Aykut Mete Şükre'nin tahliyesine karar verildi.

Alemdaroğlu, Poyraz, Şahin ve Şükre'nin avukatları, müvekkillerinin tahliyesini içeren dilekçeleri mahkemelere sundu.

Eski özel harekatçı Kemal Şahin ve Aykut Mete Şükre'nin tale değerlendiren İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tahliyesine, yurt dışına çıkış yasağı koyarak karar verdi. Mahkeme tahliyeye gerekçe olarak, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı gösterdi.

Alemdaroğlu ve Poyraz hakkındaki talebi değerlendiren İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tahliyesine yurt dışına çıkış yasağı koyarak hükmetti. Mahkeme ayrıca Alemdaroğlu hakkında, hafta bir gün karakola giderek imza atması yönünde karar verdi.

Poyraz'ın tahliyesine gerekçe olarak 5 yıllık tutukluluk süresinin dolmasını gösteren Mahkeme, Alemdaroğlu'nun tahliyesine gerekçe olarak ise sanığın delilleri karartma şüphesinin bulunmaması, sabit ikametgahının olması, yaşı, sağlık durumu ve tutuklamanın tedbir olmasını gibi hususları gerekçe gösterdi.

Hakimden muhalefet şerhi

Alemdaroğlu hakkında verilen tahliye kararı oy çokluğuyla alındı. Hakim Ahmet Arıkan, tahliye talebinin reddedilmesini yönünde görüş bildirerek çoğunluğun aldığı karara muhalefet şerhi koydu. Hakim Ahmet Arıkan dün de Yalçın Küçük'ün tahliyesine karşı oy kullanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Kemal Alemdaroğlu Ergün Poyraz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title