Haberler

Erdoğan ve Gül İntikam Alıyor

Osman Kaçmaz, Gül ve Erdoğan’la İlgili Verdiği Kararlar Nedeniyle "İntikam İçin Davanın Açıldığını" Öne Sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Kayıp trilyon” davası kapsamında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Şehitlere kelle” dediği iddiasıyla yargılanmasını isteyen Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, dün iki ayrı suçtan 6 yıla kadar hapis istemiyle Yargıtay 4’üncü Ceza Dairesi’nde yargılanmaya başladı.

Ankara dışında bulunmasına rağmen görevdeymiş gibi evrak düzenleterek “Görevi kötüye kullandığı” ve Okyanus operasyonu çerçevesinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Özdemir’e dinlendiğini bildirerek, “Soruşturmanın gizliliğini ihlâl ettiği” iddia edilen Kaçmaz, Gül ve Erdoğan’la ilgili verdiği kararlar nedeniyle “intikam çığlıklarıyla siyasi davanın açıldığını” öne sürdü.

Yakmak istiyorlar

Kaçmaz, tutuklu olan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’i kast ederek, savunma yapabildiği için şanslı olduğunu belirtti. Kaçmaz, özetle şunları söyledi: “Cadı ilan ederek bizleri yakmak isteyen kişiler şunu unutmamalıdır: Biz gerekirse yanacağız, yanarken ateşimizin oluşturacağı aydınlık geride kalanların özgürlük ve bağımsızlık savaşına ışık tutacak. Ülkenin birçok kurum ve kuruluşunu sinsi bir çaba ile ele geçiren, alfabenin bir harfi ile adlandırılan, neye hizmetle görevli olduğu belli olmayan bir cemaatin mensupları, adeta yasadışı örgüt yapısı ve disiplini ile hareket ederek, ülkenin tüm kalelerini ele geçirmek istemektedirler. ‘Bağımlı yargı, bağımsız yargıdan bazen daha iyi çalışır’ diyenler (Adalet Bakanı Sadullah Ergin kast ediliyor), bir gün heyetiniz gibi yargıya muhtaç olacağını unutmamalıdır. Sular çekilince karıncalar balıkları, sular yükseldiğinde balıklar karıncaları yer. Hiçkimse şimdiki gücüne güvenmesin.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title