Haberler

Erdal İnönü Mezarı Başında Anıldı

Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nin (SHP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 7’nci yılında mezarı başında dualarla anıldı.

2007 yılında vefat eden Erdal İnönü, ölümünün 7’nci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, yeğeni ve aynı zamanda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar, CHP’li Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran, Hurşit Güneş ve sevenleri katıldı. Kuran-ı kerim okunarak duaların edildiği törende katılımcılara gülsuyu ve lokum ikram edildi.

Törende bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şenatalar, “Siyaset alanında en üst düzeyde katkı yapmış bir insandı. Sahip olduğu değerler saymakla bitmez. Öncelikle bu değerlere sahip olmakla kalmadı bu değerlerin simgesi oldu, sembolü oldu. Erdal her şeyden önce dürüst siyasetin sembolüdür. Siyasetin son derece kirlendiği bu dönemde Erdal beyi öncelikle bu açıdan anmak gerekir” dedi.

CHP’li Sarıgül ise İnönü’nün önemli bir siyaset adamı olduğunu belirterek, “Erdal İnönü, Türk siyasi tarihinde genel başkanken genel başkanlığı bırakan ve demokrasi dersi veren tek siyasi liderdir. Rakiplerini mecliste ve dışarıda eleştirirken, rakiplerinin yaptığı iki tane iyi şeyi söyleyen daha sonra rakiplerini eleştiren rakipleri tarafından dahi taktir gören önemli bir hocaydı. Önemli bir bilim adamıydı. Önemli bir siyaset adamıydı” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı ve merhum Erdal İnönü’nün yeğeni Hayri İnönü ise “Bugün amcamın vefatının 7’nci yılıdır. Biz her sene geliyoruz bu senede hep beraber olduk. Biraz daha kalabalık oldu bu sene. Örnek alınması gereken kişiydi demokrasi anlayışı ile” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhan Şenatalar Hayri İnönü Erdal İnönü Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title