Haberler

Erciş'te Kasaplar Çarşısı ve Hayvan Pazarının Temelleri Atıldı

Van'ın Erciş İlçesi'nde hayvan pazarı ve kasaplar çarşısının temelleri törenle atıldı.

Van'ın Erciş İlçesi'nde hayvan pazarı ve kasaplar çarşısının temelleri törenle atıldı. 25 bin 400 metre karelik alan üzerinde yapılan hayvan pazarı ile kasaplar çarşısının toplam 3 milyon liraya mal olcağı belirtildi.

Erciş Belediyesi'nin 2015 yılı yatırım programında olan hayvan pazarının temeli Kışla, kasaplar çarşısının temeli ise Camikebir Mahallesi'nde düzenlenen törenlerle atıldı. Küçük ve büyükbaş hayvanlar için açık ve kapalı satış alanları, ahır, güvenlik binası, gübre toplama alanı, yükleme rampaları ile çökertme foseptiğinden oluşan hayvan pazarının Kurban Bayramı'na kadar bitirileceği belirtildi.

Belediye Başkanı DBP'li Diba Keskin, temeli atılan yapıların yaklaşık 3 milyon liraya mal olcağını söyledi. Keskin, "Attığımız temel, ilçemizde adeletin de temeli olsun. Doğruluğun kardeşliğin, barışın eşitliğin temeli olsun. Bu yapıların vatandaşlarımıza ve kasap esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Atılan temel atma törenlerinin ardından da ise Belediye Başkanı Keskin ve yardımcısı Çağan, vatandaşlar halay çekerek kutlama yaptı. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diba Keskin Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title