Haberler

Enka 30. Yıl Tiyatro Buluşmaları Üç Özel Performansla Başlıyor

Güncelleme:

30. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, 30 Ocak Salı akşamı Pürtelaş Tiyatro'nun "Martı" oyunu ile seyirciyi selamlayacak.

Tilbe Saran, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Ecem Uzun'un da aralarında olduğu geniş bir kadroyla sahneye taşınacak oyunu; 31 Ocak'ta Zuhal Olcay ve Burak Sergen'i aynı sahnede buluşturan "Aşk Halleri" ve 2 Şubat'ta Studio Oyuncuları'nın Godot'yu Beklerken performansları takip edecek.

Kültür sanatın daimi destekçisi ENKA Kültür Sanat, 30. Yıl Tiyatro Buluşmaları'na 30 Ocak Salı akşamı sezonun büyük beğeni toplayan oyunu Martı ile merhaba diyecek. Anton Çehov'un oyun yazarlığında bir dönüm noktası olarak nitelendirilen ve tiyatro sanatının kilometre taşlarından biri olarak kabul edilen eseri, Pürtelaş Tiyatro'nun modern yorumuyla seyirciyle buluşacak. Hayata, aşka, sanata ve kendine dair bir arayışın içinde sürüklenen günümüz insanının içinde bulunduğu ataleti yansıtan oyun; Tilbe Saran, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Boran Kuzum, Kayhan Açıkgöz, Şerif Erol, Serdar Orçin, Sevil Akı, Yasin Bardakçı, Cem Cücenoğlu ve Ecem Uzun'dan oluşan geniş bir kadro ile ENKA sahnesine konuk olacak.

Özlem, Vazgeçiş ve Geri Dönüşün "Aşk Halleri"

Programın ikinci konuğu 31 Ocak'ta sahnelenecek "Aşk Halleri" olacak. 8 yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesine dönen Zuhal Olcay ile Burak Sergen'i aynı sahnede buluşturan ve Işıl Kasapoğlu'nun rejisiyle ilk kez Türkçe olarak sahnelenecek "Aşk Halleri"; yıllar önce konservatuvarda birlikte tiyatro okuyan iki sevgili Liz ve Richard'ın, 30 yıl önce oynadıkları mezuniyet oyunlarını tekrar sahneye koymak için uzun zaman sonra bir araya gelişlerinin duygusal hikayesini aktaracak.

Sonu Gelmeyen Bekleyiş: Godot'yu Beklerken

30. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları'nın ilk haftasının son konuğu ise, kuruluşlarının 30. yıl dönümünü kutlayan, dinamik ve genç Studio Oyuncuları olacak. Samuel Beckett'in büyük eseri Godot'yu Beklerken, Türk tiyatrosunun öncü isimlerinden Şahika Tekand'ın yönetmenliği ve Onur Berk Arslanoğlu, Cem Bender, Sedat Kalkavan, Nazlı Deniz Korkmaz, Nilgün Kurtar, Mehmet Okuroğlu ve Yiğit Özşener'in başarılı oyunculuklarıyla, 2 Şubat Cuma akşamı ENKA sahnesinde olacak.

Buluşmalar kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda saat 20.30'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gonca Vuslateri Fırat Tanış Tilbe Saran Ecem Uzun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title