Haberler

Engelli Öğrencilerin Görülmeye Değer Ygs Heyecanı

Yaklaşık bir milyon 837 bin adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bursa'da engelli öğrencilerde girdi.

Yaklaşık bir milyon 837 bin adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bursa'da engelli öğrencilerde girdi. Adeta koşarak okul bahçesine adım atan engelli öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu.

Üniversitenin kaplarını açmak için YGS'ye girecek olan öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren okulların önünde toplanmaya başladı. Aileleri ile birlikte okula gelen adayların heyecanlı oldukları gözlendi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL OKUL

Bursa'da üniversite hayali kuran engelli öğrenciler için özel okul tahsis edildi. Engelli öğrenciler Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde sınav heyecanını yaşadı. Erken saatlerden itibaren okula gelen engelli öğrenciler heyecanlarını aileleri ile paylaştı. Tekerlekli sandalye, koltuk değenekleri ile zorlanmadan sınava giren öğrencilere babaları ve anneleride yardım etmeyi ihmal etmedi.

İŞARET DİLİYLE SINAV HEYECANINI PAYLAŞTILAR

Bir grup duyma ve konuşma engelli öğrenci ile aileler sınav heyecanını okul bahçesinde işadet diliyle paylaştı. Öğrencilerin ve velilerinin işaret diliyle sınav heyecanını yaşaması ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı görme engelli öğrencilerde YGS heyecanını yaşadı. Ellerini kullanamayan ve görme engelli öğrenciler için okuyucu ve işaretliyici iki görevli verildi.

7. SINIFA GİDEN ÖĞRENCİDEN DERS ALDIM

Sınava babasının yardımıyla gelen bedensel engelli Elif Bülbül (19) okul bahçesinde zaman zaman duygulandı. Tekerlekli sandalye ile okula giren Elif Bülbül, "Biraz çalıştım, biraz çalışmadım. Sosyoloji bölümünü kazanmayı istiyorum. Bölümüm sözeldi. Son gece matematik çalıştım. 7. sınıfa giden bir öğrenciden, kardeşimden ders aldım. Sosyoloji veya tarih öğretmeni olmak istiyorum. Yaşadığım zorlukları, annem, babam ve kardeşim sayesinde aştım. Kardeşim biraz cadıdır ama kardeş kardeştir" dedi.

Adaylar, sınav giriş belgelerindeki yer alan sınıflara oturduktan sonra aileleri okul dışında beklemeye başladı. Öğrenciler, içerde soruları yanıtlamaya çalışırken öğrenci velileri de okul bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyarak çocuklarına dua etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nilüfer Özel Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title