Haberler

Elmalı'da Çipli Kimlik Başvuruları Başladı

Elmalı ilçesinde çipli kimlik için ilk başvuruyu Kaymakam Gürbüz Saltaş ve Belediye Başkanı Ümit Öztekin yaptı.

Elmalı ilçesinde çipli kimlik için ilk başvuruyu Kaymakam Gürbüz Saltaş ve Belediye Başkanı Ümit Öztekin yaptı.

İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından, vatandaşlardan çipli kimlik başvuruları alınmaya başlandı. Yeni çipli kimlikler için ilk başvuruyu vatandaşlara örnek olması için Kaymakam Saltaş ve Belediye Başkanı Öztekin gerçekleştirdi.

Saltaş ve Öztekin'den yeni çipli kimlikte yer alacak parmak izlerinin taramaları yapılarak, kimlikte bulunması gereken kişisel bilgileri alındı.

Elmalı Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, yeni çipli kimlik başvurusu için vatandaşların yanlarında mevcut nüfus cüzdanları veya nüfus cüzdanı yerine geçen ehliyet, pasaport gibi evrakları ve biyometrik fotoğrafla nüfus müdürlüklerine başvurabilecekleri belirtildi.

Türkiye genelinde başvuruları başlayan yeni çipli kimlik kartlarının vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak, kolay taşınabilir, sahteciliğe imkan vermeyen, kredi kartı boyutlarında, bilgi güvenliği yüksek düzeyde olduğunu ifade eden yetkililer, yeni çipli kimlik kartlarının büyük kolaylıklar sağlayacağını, yeni kimlikleri başvuru yapılmasından sonra yaklaşık bir haftada kişinin kendisine kargoyla teslim edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gürbüz Saltaş Ümit Öztekin Elmalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title