Haberler

Edirne'de Omurga Açıklığı Halka Anlatılacak

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Dünya Spina Bifida (Omurga Açıklığı) Farkındalık Günü sebebiyle, “Bebeklerde Görülen Önlenebilir Omurga Açıklığı Hastalığı” ile ilgili konferans düzenlenecek.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Dünya Spina Bifida (Omurga Açıklığı) Farkındalık Günü sebebiyle, "Bebeklerde Görülen Önlenebilir Omurga Açıklığı Hastalığı" ile ilgili konferans düzenlenecek.

Spina Bifida'ya (Omurga Açıklığı) farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Halkımızın sağlık okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmesi için çok ciddi çabalarımız var" dedi.

Edirne Belediyesi ; Dünya Spina Bifida (Omurga Açıklığı) Farkındalık Günü sebebiyle, 25 Ekim Çarşamba Günü saat 14.00'da, "Bebeklerde Görülen Önlenebilir Omurga Açıklığı Hastalığı" ile ilgili konferans düzenleyecek. Edirne Belediyesi olarak hasta okuryazarlığı, hastaların ve sağlıklı kişilerin bilgilendirilmesi konusunda çok fazla eğitimler ve programlar yaptıklarını belirten Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Halkımızın sağlık okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmesi için çok ciddi çabalarımız var. Sağlık ile ilgili bilgilerin uzmanlarından alınması çok önemli. O anlamda da Edirne Belediyesi olarak başkanımız Recep Gürkan'ın desteğiyle sağlık bilgilendirme toplantıları yaptık. Öncelikle hamile kadınlarımıza yönelik anne çalışmalarımız anne eğitimlerimiz oldu. Meme kanseriyle ilgili çok önemli bir sempozyumumuz oldu. Bunun dışında Gastroenteroloji derneğimizle beraber çalışmalarımız oldu, kolon kanserlerine dikkat çektik. Bu anlamda Edirne Belediyesi olarak, Edirne'de yaşayan insanlarımızın doğru ve bilimsel çalışmaları, bilgileri birinci ağızdan ve işin uzmanından almalarını istiyoruz. Bütün Edirne Halkı'nı Prof. Dr. Neşe Özkayın'ın katılımıyla 25 Ekim Çarşamba Günü saat 14.00'da Halk Eğitim Merkezi'nde yılda ortalama 5 bin bebeği etkileyen bel açıklığı Spina Bifida hastalığı ile ilgili bilgilerin verileceği konferansa davet ediyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özkayın, 25 Ekim Dünya Spina Bifida Farkındalık Günü ile ilgili olarak Edirne Belediyesi ile birlikte Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde bir konferans vereceklerini belirterek, "Önlenebilir bir hastalık olan Spina Bifida yani halk arasındaki deyimi ile açık omurga hastalığı konusunda bir konferansım olacak. ve bu önlenebilen hastalığın çocuklarımızda görülme sıklığının azaltılması konusunda bilgilerin verileceğim" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediye Başkanlığı Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title