Haberler

Ebu Hanzala Kod Adlı Halis Bayancuk Tutuklandı!

Güncelleme:

IŞİD operasyonunda gözaltına alınanlardan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'un da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz gün IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk tutuklandı.

3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Aynı operasyonda Bayuncuk'la birlikte gözaltına alınan 3 kişinin tutukladığı belirtildi. Tutuklanan diğer şahısların E.Y., Z.M.S. ve E.A. olduğu öğrenildi.

CİHAT ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Ramazan'da IŞİD propagandasıyla bayram namazı kıldıran Bayuncuk, cihat çağrısı yapmış ve Türkiye'ye tehdit niteliğinde sözler söylemişti. Bayuncuk, "IŞİD bizim Müslüman kardeşimizdir, onlara yönelik her saldırıyı bize yapılmış sayarız" demişti.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Ömerli Barajı'nda çekildiği tahmin edilen görüntüde demokrasiyi eleştiren Bayancuk, şeriat yönetimi istediklerini söylemiş ve Türk hükümetine yönelik eleştirilerde bulunup tehdit niteliğinde sözler söylemişti.

Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5'te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah'a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" ifadelerini kullanmıştı.

EBU HANZALA KİMDİR?

Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, Hizbullah hükümlüsü Hacı Bayancuk'un oğlu. Halis Bayancuk 2008 yılında İstanbul'da ikinci sinegog baskını eylemini planlarken yakalandı ve bir yıl sonra tahliye edildi. Halis Bayancuk, tahliye edildikten sonra polis tarafından takibe alındı. Teknik ve fiziki takipte, Halis Bayancuk'un talimatları ile örgütün ses getirecek bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Polis, 2011'de 50 adrese operasyon düzenledi, içlerinde Halis Bayancuk'un da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Bayancuk 24 Ocak 2013 tarihinde tekrardan tahliye edildi. Ebu Hanzala'nın yazıları Tevhid Dergisi'nde yayımlanıyor. Derginin sitesinde Ebu Sehran es-Surî imzalı Kürtçe Werin İslame (İslam'a Gelin) kitabının da bulunması Kürt gençlere yönelik de faaliyet yürütüldüğünü gösteriyor.

El Kaide'nin İstanbul'da 10'dan fazla hücresinin bulunduğu ve yerlerinin sık sık değiştiği biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halis Bayancuk İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (119)

Ehli sünnet Mobil-ANDROID:

asin bu itleri.ha pkk ha bunlar.ehli sünnet düşmanları peygamber dusmanlari

28
5
yanıtYanıtla
Hesap KitapMobil-IOS:

Neden tutukluyorlar ki? Sıkın kafalarına gitsin tüm Teröristlerin

16
12
yanıtYanıtla
Fransali cemal:

FRANSALİ muvahid CEMAL: Hanzala hocam o ne guzel bir izzet ve ne buyuk gurur,allah seni ve senin itikat etigin meseleyi ve senin sayende muslumanligin ne oldugunu ve tevhid ehli olmayi allah bizlere nasip etti allah sana ve zevcene yardim ve kuhvet versin lakin tagrutlarin oyunu zayiftir ve allah yolunda bas koyanlara korku yoktur elhamdulillah !!!!!! Alllah´u akbar Seni basimizdan eksik etmesin amin !

9
17
yanıtYanıtla
.ALO:

IŞID TEHLİKE DEĞİL BU ÜLKEDE TEHLİKE PKK VEONUN UZANTISI HDP DİR. . . . . . . . . .

8
18
yanıtYanıtla
URFA 63:

YDG H bunu deşifre etti ve duman edeceklerdi: korumaya aldılar ne tutuklanması

22
3
yanıtYanıtla
wan 65:

bu itin babası da kontraydı

20
4
yanıtYanıtla
SAMSUNLU:

İBNELER, İSLAM, KURAN, ALLAH, PEYGAMBER DÜŞMANLARI O SAKALLARIN HAKKINI VERMEYEN, SADECE ONUN KİSFESİNE BÜRÜNÜP DİN DÜŞMANLIĞI YAPAN HAİNLER ALLAH SİZİN BİN TÜRLÜ BELANIZI VERSİN. . . . . .

18
6
yanıtYanıtla
umit:

Allah seni ve tum muslumanlari esaretten kurtarsin hocam dualarimiz sizinle insaallah

9
15
yanıtYanıtla
Ali desideroMobil-IOS:

öldürün gitsin

23
0
yanıtYanıtla
GÜZEL:

ölümüne KÜRDÜM ÖLÜMÜNE URFALIIYIM KAHROLSUN FAŞİZM İNADINA BARIŞ İNADINA ÖZGÜRLÜK İNADINA BARIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

18
4
yanıtYanıtla
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title