Haberler

Düzeltme "İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi" Başlıklı Haberimizin Spot Cümlesinde...

UÜ Rektörü Prof. Dr. Dilek: "İsrail yönetiminin Gazze'de sürdürdüğü uluslararası hukuk ve temel insan haklarına aykırı olan, aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 500'den fazla sivilin katledildiği saldırıları şiddetle kınıyoruz"

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü, uluslararası hukuk ve temel insan haklarına aykırı olan, aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 500'den fazla sivilin katledildiği saldırıları şiddette kınadıklarını bildirdi.

Dilek, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin ve Gazzelilerin yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek adına üniversite olarak yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

"Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'a rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" görüşünü ileten Dilek, açıklamasında şunları kaydetti:

"İsrail yönetiminin Gazze'de sürdürdüğü uluslararası hukuk ve temel insan haklarına aykırı olan, aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 500'den fazla sivilin katledildiği saldırıları şiddetle kınıyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri ve insanlık onurunu korumayı ilke edinmiş tüm kuruluşları özellikle de İslam dünyasını bu saldırıların sona erdirilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz." - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Kamil Dilek İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title