Haberler

Dünyanın Gözü Troıa da Olacak

Dünya Modası Troıa da Buluşacak

Çalışmalarına aralıksız devam edilen ve 3-9 Ekim 2011 tarihleri arasın da Çanakkale Ören yerin deki 3 bin yıllık kültürel değer Troia'nın için de gerçekleşecek TROİA FASHION WEEK (Troia Moda Haftası) için çalışmalara başlandı.

200 ÜLKE DE YAYINLANACAK…

12 yıllık deneyimli firma Şimdi Reklamlar tarafın dan yapımcılığı üstlenen Troia Fashion Week, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği,Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Troia Vakfı ve Fashion TV Türkiye sahibi Enis Onat başta olmak üzere birçok kurum kuruluş tarafın dan desteklenmektedir. Troia Fashion Week aynı anda 200 ülke de yayınlanacaktır. Sunuculuğu Oylum Talu tarafından gerçekleşecek olan moda haftasının özel müzikleri Gökhan Kırdar tarafın dan yapılacaktır.

DÜNYANIN EN ÜNLÜ MODACISI

Troia Fashion Week çalışmaları arasın da görüşmelerinin halen devam ettiğini belirten Şİmdi Reklamlar Firması yöneticisi Dilek Ünlü, '' Tek gecede şöhreti yakalayarak adın dan söz ettiren ve şuan da da Beyonce, Hindistanlı aktris Aishwarya Rai, Anna Kendrick, Christina Aguilera, Catherine Zeta Jones, Ürdün kraliçesi Rania, Angelina Jolie, Celine Dion, Elena Anaya, Elsa Zylberstein, Viktoriya İsveç prensesi, Rihanna, Mila Kunis'i giydiren ELIE SAAB'ı Çanakkale Troia'ya getirmek için görüşmelerimiz sürüyor. Geçtiğimiz hafta kendisine ulaştık yoğun olduğunu fakat tek gün günü birlik gelebileceğini söyledi. SAAB'ın Türkiye ye Troia'ya gelmesi tüm dünya basını da Troia'ya akın etmesini sağlayacak.''dedi

MODANIN KALBİ TROIA

Çanakkale Troia Moda Haftası, büyük kahramanlıklara imza atmış ve önemli kültürleri toprakların da barındıran Çanakkale ilimizde, 3 bin yıllık kültürümüz TROIA ile Türk Modasını birleştirerek, Tarihimizi, Kültürümüzü ve Modamızı uluslar arası platformlara taşımayı amaçlıyor.

Çanakkale'nin Hisarlık Bölgesi'nde, bundan 3 bin yıl önce kurulan tarihi İlion, Hititlerin deyimi ile "Wilusa" kenti çok eski bir efsaneye de kaynaklık etti. Düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biri Troia Türk Modası ile buluşuyor… Ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak olan ve uluslar arası platformlar da geniş kitlelere ulaşacak olan Troia Moda Haftası birçok yabancı basını da Çanakkale ve Troia da ağırlayacak.

Üç bin yıllık tarihi içeren Troia antik kentin de, Türk modasını gerek yurt dışın da, gerekse ülkemiz de, başarılı şekil de temsil eden ve modanın mihenk taşları arasın da yer alan isimler özel kreasyonlarını, Troia'ya has kıyafetlerini defileler ile sergileyecekler. Bir hafta sürecek ve birçok ünlü ismi Troia da moda ile buluşturacak olan Troia Moda Haftası yurt dışından da önemli moda tasarımcılarını ağırlayacak.

Birçok ülkeden ziyaret akınına uğrayan ve büyük kahramanlıklara imza atmış Çanakkale toprakların da bulunan Troia bu kez Modanın kalbi olmaya hazırlanıyor.

GENÇ TASARIMCILARA FIRSAT

Troia Moda Haftası Kapsamın da deneyimli isimleri ağırlayacak olan etkinlik de genç moda tasarımcılara da koleksiyonlarını sunma fırsatı verilecek.

TROIA İLE ALAKALI KISA BİLGİ

Troia (Ören Yeri)Çanakkale Boğazı'nın Asya kıyısında,Kara menderes,Nehri'nin Ege Denizi'ne döküldüğü deltaya yakın bir yerdedir. M.Ö.3000 senelerine dayanan yaklaşık 5000 senelik tarihiyle Troia, antik dönemlerden günümüze kadar varlığını koruyan, en önemli şehirlerden biridir. 1998 yılından beri Troıa Unesco tarafından desteklenen Dünya Kültür Mirasları arasın da. Burası söz konusu çevre içindeki, tarih öncesi yerleşmeler arasında en büyüğü ve en önemlisidir. Troıa höyüğü, Kara menderes Nehri'nin oluşturduğu alüvyonun ovasından yaklaşık 20-25 m yükseklikteki bir platonun üstünde yer almaktadır. Üçgen biçimli plato, başlangıcı yaklaşık M.Ö. 3000'e tarihlenen savunma sistemli bir yerleşme için stratejik bir konuma sahipti. O dönemlerde, höyüğün bulunduğu yükseltinin kuzeyine kadar ulaşmaktaydı. 2000 yıl süren Tunç Çağı'nda yerleşmedeki kültür dolgusu 15 metreye ulaşır. Troıa, iki kıta (Avrupa ve Asya) ve iki deniz (Ege ve Karadeniz) arasındaki stratejik konumu nedeniyle binlerce yıl yerleşim görmüş ve bu nedenle pek çok yıkım ve savaşa tanıklık etmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title