Haberler

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Kırşehir Merkez ve Kaman ilçesinde, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Kırşehir Merkez ve Kaman ilçesinde, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Kırşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Ağar Konağı'nda Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizmli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, burada yaptığı konuşmada, her zaman engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Sosyal ve gelişmiş devlet olmanın ana göstergelerinden birisinin yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplara sahip çıkılması olduğunu vurgulayan Bahçeci, şöyle konuştu:

"Devletimiz son 15 yılda bu alanda çok önemli mesafeler kaydetti. Bunun en büyük mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Engelliler Yasası AK Parti iktidarları zamanında çıkarıldı. Sizlerin güler yüzü bizler için birer hazine. Devletimiz, belediyelerimiz, kent konseyimiz ve özel kuruluşlarımız engellilere farklı sorunlar yaşayanlara bir nebze olsun çare bulmak için yoğun çaba sarf ediyor."

Bahçeci, konuşmasının ardından otizmli çocuklarla sohbet etti.

Kaman Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençleri tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçede bulunan farklı engel gruplarındaki çocuklar ağırlandı.

Program kapsamında engelli çocuklarla birlikte sportif etkinlikler ve oyunlar oynanırken, ay yıldızlı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı logolu balonlar havaya bırakıldı.

Kaman Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan, burada yaptığı açıklamada, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında çocukları ağırlamaktan mutlu oluğunu dile getirerek,"Onların bizlere ihtiyacı var. Otizm bir engel değil farklılıktır. Gençlerimizle birlikte güzel bir program hazırlayıp güzel vakit geçirmelerini sağladık." diye konuştu.

Gençlik Merkezi gönüllülerinden Esma Kale ise, sosyal sorumluluk gerektiren faaliyetlerde bulunmaya gayret ettiğini belirterek, benzer etkinliklere katılmak üzere gençleri gençlik merkezlerine davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Merkez Fethi Yaşar Kaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title