Haberler

DTP'nin Tutuklu İl Başkanından "Sağduyu" Çağrısı

"Kerkük'e Saldırıyı Diyarbakır'a Yapılmış Kabul Ederiz" Dediği İçin "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek"ten Tutuklu Bulunan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Nevruz İçin "Türkiye'nin ve Halklarımızın İçinden Geçtiği Bu Kritik Süreçte Sağduyuya, Hoşgörüye ve Diyaloğa Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyaç Vardır" Açıklaması Yaptı.

Kerkük'e yapılacak bir saldırıyı Diyarbakır'a yapılmış sayacaklarını ifade ettiği için tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Nevruz için "sağduyu" çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da yapılacak Nevruz kutlamaları sırasında okunması için bir mesaj gönderen DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, "2007 yılına ülkemizde barışı ve demokrasiyi tesis edecek hoşgörünün, sağduyunun ve diyaloğun geliştirileceği, şiddet ve çatışmanın sebenleri ve sonuçları ile birlikte ülke yönetiminden çıkartılacağı bir alt yapının ilmik, ilmik örüleceği bir barış yılı olarak değer biçtik" dedi.

Aydoğdu, "Türkiye'nin birliğine, iç barışına ve demokrasisine inanmış tüm toplumsal kesimleri her türlü ideolojik kaygılardan uzak bir sağduyu ve sorumlulukla büyük bir toplumsal duyarlılık ve birliktelik yarattı" dedi.

Belli çevrelerin Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin demokratikleşme sorunlarını çözümsüz bırakmak istediğini savunan Aydoğdu, mesajına şöyle devam etti:

"Bu durum Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın yaşadığı değişim ve gelişme diyalektiğine aykırıdır. Haksızdır, sonuçsuzdur. Yaşam diyalektiğine ter olan, yaşamın kendisini durduran bu çelişkili durumu ortadan kaldıracak olan da hiç şüphesiz Kürt ve Türk halklarının yürek birliği, dil birliği ve demokratik mücadele birlikteliğidir. Türkiye'nin ve halklarımızın içinden geçtiği bu kritik süreçte sağduyuya, hoşgörüye ve diyaloğa her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title