Haberler

DTK Ölüm Yıl Dönümünde Elçi'yi Andı

Güncelleme:

DTK, Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi'nin yaşamını yitirmesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

DTK, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin yaşamını yitirmesinin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Elçi'nin yurtsever siyaseti bütün ömrü boyunca temsil ettiğini belirtti.

Şerafettin Elçi'nin dürüst, yurtsever bir şahsiyet olduğuna vurgu yapılan mesajda şu ifadeler yer aldı;

"Elçi bu büyük mücadelede yurtsever siyaseti en önde temsil etmiştir. Öyle ki Elçi, siyasi dürüstlüğün, Kürt ittifakının adı olarak Kürt halkının gönlünde yer etmiştir. Kürt halkının kanı ve canı pahasına ortaya koyduğu ulusal değerlere her zaman sahip çıkmış, bu yönde hiçbir grup, parti veya görüş ayrılığı bahanesine kapılmadan Kürt halkının özgürlük meselesini her şeyin üstünde tutarak Kürtler arası siyasette birleştirici bir isim olmuştur Vefat ettiği dönemde Amed vekili olan Şerafettin Elçi'nin kaybı Kürt halkının kaybı olarak değerlendirdik. Ona layık olmaya ve onun ideallerini sonuca götürme sözü verdik. Ölümünün birinci yıl dönümünde tekrar ona verdiğimiz Kürt halkının özgürlüğe götüreceğimiz sözünü yineliyor, saygı ile anıyoruz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şerafettin Elçi Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title