Haberler

'Don Lastiği Gibi Olma'

Son Zamanların Polemik İsmi Ahmet Hakan Coşkun'a Gün Geçmiyorki Birileri Bir Yakıştırma Yapmasın.

Son zamanların polemik ismi Ahmet Hakan Coşkun'a gün geçmiyorki birileri bir yakıştırma yapmasın.

Muhafazakar bir çevreden, bu çevreyi ve hatta bu kavramı hiç sevmeyen bir topluluğun içine girmeye çalışan, Coşkun ne yazık ki burda umduğunu bulamadı.

Önce aşklarıyla sonra yaşam tarzlarıyla ve dilinden hiç düşürmediği 'Nişantaşı' semti ile bolca polemik konusu oldu.

Ahmet Hakan 'Burjuva polisleri' dediği ve sürekli polemik yaşadığı yazarlara bu günkü köşesinde Şöyle bir sitemde bulunuyor.

'Sonradan görmelik sorunsalına dairdir'

HÜRRİYET’te yazmaya başladığım ilk günlerdi...

Bilmiyorum neden, bazı köşe yazarları, 'Ey Ahmet Hakan! Hürriyet’e geçtin, sınıf atladın, Nişantaşılı oldun' falan diye laf atmaya başladılar. Dalgacı bir kişiliğe sahibimdir, gündelik konforumu asla bozmak istemem.

Bundan dolayı bu tür çemkirmeler karşısında savunmacı bir tutum almamış, 'Evet ulan! Hürriyet’e geçtim, böyle oldum, var mı diyeceğiniz?' diyerek meydan okumayı tercih etmiştim.

Fakat! Heyhat!

Bu da sahi sanıldı...

Ve iki buçuk yılını dolduran şu 'sonradan görme edebiyatı' hız kesmeden devam etti.

Mesela kolejli kızımız Perihan, sırası geldikçe ya da gelmedikçe, 'Sonradan Nişantaşılı', 'Çok kavga etmek istiyorsan Dolapdere’ye git' falan diyerek çemkirdi.

Mesela promosyon seyahatlerinde görgü ve bilgisini artırmakla maruf Nur Çintay bacımız, bana geçmişte yol yordam dersleri verdiğini falan bile iddia etti.

Baktım, en son Pakize 'Abla' da dayanamayıp, bu edebiyata sardırmış. O da sonradan görmeliğimin kadınlara ilişkin kısmıyla ilgili bir yazı döşenmiş.

Meğer etrafta ne kadar da çok burjuva ve asalet polisi varmış. Meğer ne kadar da ciddiye alırlarmış burjuva hayatının dinamiklerini? Fırsatını buldukları ilk anda nasıl da burjuvalık ve asalet taslarlarmış?

Aslında benim için kimsenin soyu sopu, hayat tarzı hiç ama hiç önemli değildir.'Önceden gören' ile 'Sonradan gören' arasında ayrım yapmam ve bu tür ayrımları ciddiye almam.

Ancak... Bu burjuva polislerine şunu hatırlatmak isterim:

Siz böyle yaptıkça, birileri de çıkıp, 'Madem bu işlere meraklısınız, söyleyin bakalım siz nereden geliyorsunuz bacılar? Mesela sen Gürcü prensesi misin arkadaş? Ya sen? Göztepe kontesi falansın da biz mi atladık? Peki ya sen? İzmir düşesiydin de bizim mi haberimiz olmadı?'diye sorular sorar, zor durumda kalırsınız vallahi.

Ancak O bu satırları Yazdığı sırada Star gazetesi yazarı Şamil TAYYAR onun hakkında şu ifadeleri kulanıyordu:

'Don lastiği gibi olmak'

Hürriyet’te Yılmaz Özdil ‘büyük yazar’ diye iş başı yaptı. Bekir Coşkun ulusal kahraman ilan edildi. Emin Çölaşan hayaleti hala Hürriyet koridorlarında dolaşıyor.

Bizim Ahmet Hakan biraz minder dışında kaldı tabi. Kızgın teke gibi boynuzlarını sürtecek duvar arıyor. Şimdi de star grubuna dil uzatmış.

Üzerinde fazla durmayacağım. Polemikten beslenen bu yazara bir çift lafım var; Don lastiği gibi her kıça olma...

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title