Haberler

Dolandırıcılar, 'Yardım' Yalanıyla Yaşlıları Kandırdı

Aydın'da, Büyükşehir Belediyesi adına odun, kömür ve para yardımı getirdiklerini söyleyen iki dolandırıcı, yalnız yaşayan biri kadın iki yaşlının 2 bin 550 lirasını dolandırdı.

Aydın'da, Büyükşehir Belediyesi adına odun, kömür ve para yardımı getirdiklerini söyleyen iki dolandırıcı, yalnız yaşayan biri kadın iki yaşlının 2 bin 550 lirasını dolandırdı. Jandarma, dolandırıcıların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, geçen çarşamba günü, saat 11.30 sıralarında, Germencik'in Ovakaraağaçlı Mahallesinde meydana geldi. Ön plakası olmayan beyaz bir kamyonetle mahalleye gelen iki dolandırıcı, aracın arka plakasını da kasa kapağını açarak gizledi. Kamyonete yüklü birkaç çuval odun ve kömürle önceden belirledikleri yaşlıların kapısını çaldı. Büyükşehir belediyesi adına odun, kömür ve para yardımı getirdiklerini söyleyen dolandırıcılar; her ikisi de yalnız yaşayan emekli imam 81 yaşındaki Mehmet Akkaya ile 81 yaşında Naime Aslantosun'u 2 bin 550 lira dolandırdı. Dolandırıcılar, ortadan kaybolurken, jandarma yakalanmaları için çalışma başlattı.

PARANIN YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TUZAK

Dolandırıcıların hedefi olan ve o günü anlatan Mehmet Akkaya, "Kapı çalındı açtığımda bana odun ve para getirdiklerini söylediler. Elinde 200 TL vardı. O da sahteymiş. 'Bu parayı al bize 100 TL geri ver' dediler. Cebimdeki bozuk para lazım olur diye düşünerek içerden para aldım ve içerisinden 100 TL onlara vermek için aldım ve kalan parayı da yanıma koydum. Kapıda bekleyen kişi 'hocam çabuk' olun dedi. Ben de 100 TL'yi ona vermeye gittim. O esnada diğeri yatağın üzerindeki parayı almış. Ben geriye geldiğimde para yoktu. Geriye dönüm baktığımda gitmişlerdi. Sözde bana odun getirmişlerdi. 2 bin TL paramı dolandırdılar nasıl kandım bilmiyorum" dedi.

YAŞLI KADININ ÜÇ KURUŞUNA GÖZ DİKTİLER

Dolandıcıların kurbanı olan Naime Aslantosun ise o anları duygulanarak şu sözlerle anlattı:

"İki kişi geldi. Bana para getirdiklerini söyledi. 200 TL verdiler, 100 TL istediler. Ben de içeriden 75 TL getirdim 'bu olmaz' dediler. Daha sonra diğer taraftaki odadan 50 TL daha getirerek verdim. Bu arada diğer kişi parayı aldığım yeri görerek oradaki 400'yi almış. Benim verdiklerimle birlikte 550 TL'mi aldılar. Parayı aldıkları odanın da kapısını kilitleyerek anahtarı da götürmüşler. Paramın alındığı kapıyı yedek anahtarla açtıktan sonra fark ettim. Üç beş kuruşum vardı onu da onlar aldı."

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akkaya Germencik Aydın 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title