Haberler

Diyarbakır - Şehitleri Anma Günü Nedeniyle Bazı Ilçelerde Ne

Bdp Genel Başkan Yardımcıs Nihat Uğraş:

BDP GENEL BAŞKAN YARDIMCIS NİHAT UĞRAŞ:

"ANMANIN VE YASIN OLACAĞI YERDE BİZİM BAYRAM KUTLAMASI YAPMAMIZ DOĞRU OLMAZDI?

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) bir haftaya yaydığı Nevruz kutlamalarında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nü nedeniyle bazı ilçelerde kaymakamların telkinde bulunması üzerine başka günlere kaydırdı BDP Genel Başkan Yardımcıs Nihat Uğraş, "Anmanın ve yasın olacağı yerde bizim bayram kutlaması yapmamız doğru olmazdı. Bu bir yastır sonuçta. Bir tarafta anmanın, bir yanda ise bayram kutlamasının olması hoş olmazdı" dedi.

BDP'nin bugün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde startını verdiği Nevruz etkinlikleri kapsamında, yarın 19 yerleşim yerinde yapmayı planladığı kutlamalardan 15'ine, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olması nedeniyle izin verilmedi. BDP'liler tarafından Kaymakamlıklara yapılan başvurular karşılıklı anlaşmayla bir gün sonraya ertelendi. Yarın sadece valilik ve kaymakamlıklar tarafından izin verilen Kars, Şanlıurfa'nın Suruç, Hakkari'nin Beytüşebbap ile Batman'ın Kozluk ilçelerinde Nevruz kutlamaları gerçekleştirilecek. Patnos, Eleşgirt, Diyadin, Güroymak, Başkale, Ergani, Eğil, Dicle, Çınar, Kocaköy, Derik, Mazıdağ, Savur, Ömerli ve Hani ilçelerinde ise planlanan Nevruz kutlamaları, 19-20-21 Mart tarihlerine kaydırıldı.

YASIN OLDUĞU YERDE BAYRAM KUTLAMAMIZ DOĞRU OLMAZ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Uğraş, kaymakamlıklara yapılan başvurular üzerine parti yetkililerine, 18 Mart'ın 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri dolayısıyla Nevruz kutlamalarına izin vermelerinin uygun olmayacağını yönünde bilgilendirme yapıldığını söyledi. Uğraş, 15 yerleşim yerinde yapacakları Nevruz etkinliklerinin sonraki günlere kaydırıldığını belirterek, "Kaymakamlıkların bu gerekçelerini bizde makul karşıladık. Kutlamalar konusunda ısrarcı olmadık. Anmanın ve yasın olacağı yerde bizim bayram kutlaması yapmamız doğru olmazdı. Bu bir yastır sonuçta. Bir tarafta anmanın, bir yanda ise bayram kutlamasının olması hoş olmazdı. Örgütlerimizi de bu konuda genelgeyle bilgilendirdik ve uyardık" dedi.

FİNAL DİYARBAKIR'DA

BDP'nin 21 Mart günü Diyarbakır'da yapacağı Nevruz kutlamaları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu yılki Nevruz'a her yılki kutlamalardan daha çok anlam biçtiklerini belirten BDP Diyarbakır İl Başkanı Cafer Kan, çalışmaların bu bağlamda devam ettiğini söyledi.

Kan, Diyarbakır'daki kutlamalara 1 milyon kişinin üzerinde katılım beklediklerini ve aralarında Ciwan Haco, Ferhat Tunç'nda bulunduğu sanatçıların konser vereceğini söyledi. Kan, "Teknik olarak 136 bin metre karelik sadece alan var ama Nevruz kitlesi bunun üç dört katı kadar bir alana dağılıyor. Yolları ve alt yapıyı ona göre ayarladık. 2 bin metrekarelik bir platforma, giydirme yapıldı. Şehirde şu anda 400 bilboard, şehrin 40 noktasında pankartlar asıldı. 300 bin tane el bildirisi hazırlandı" dedi.

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile koordineli çalıştıklarını konuşmasında dile getiren Kan, herhangi bir olumsuzluğun yaşanacağını sanmadığını kaydetti. Bu yıl ilk kez özürlüler için de özel izleme çadırları oluşturacaklarına dikkat çeken Kan, sağlık ekipleri ve olabilecek olumsuzluk durumunda bir yolun ambulanslar için sürekli açık tutulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title