Haberler

Diyarbakır'da Kız Çocuğunun Fotoğrafını Çektiği İddiasıyla Bıçaklanan Kişinin Ölüm Davası

Güncelleme:

Diyarbakır'da kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla bıçaklanıp dövülen ve hayatını kaybeden Ergün Arslan'ın ölümüne ilişkin davada 2'si tutuklu 6 sanığın yargılandığı 3. duruşma görüldü. Savcı, tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep etti.

DİYARBAKIR'da, kız çocuğu G.S.'nin (12) fotoğrafını çektiği iddiasıyla bıçaklanıp dövülen, yaralı halde sokaklarda gezdirilip, hayatını kaybeden ancak yanlış kişi olduğu ortaya çıkan Ergün Arslan'ın (40) ölümüne ilişkin 2'si tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada 3'üncü duruşma görüldü. Savcı, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etti, mahkeme, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmedip, karar duruşmasını 30 Nisan'a erteledi.

Olay, 3 Nisan 2022'de, Sur ilçesindeki Anzele Parkı'nda meydana geldi. Parkta oturan kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddia edilen Ergün Arslan, bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Daha sonra dövülüp, yaralı halde sokaklarda gezdirilen Arslan, kan kaybından öldü. Çalışma başlatan polis, güvenlik görüntülerinden 7 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Soruşturma sürerken, kız çocuğu G.S. ile annesi N.S.'nin ifadesine başvuruldu. G.S.'ye Ergün Arslan'ın fotoğrafı gösterilip, fotoğrafını çeken kişi olup olmadığı soruldu. G.S., fotoğrafı çeken kişinin başkası olduğunu söyledi. Yaralı halde gezdirilmesi görüntülere de yansıyan Ergün Arslan'ın otopsi raporunda, "Koltuk altında bıçak yarası, her iki kalçada derin bıçak yarası, darp sonucu ağzındaki dişlerin yerinde olmadığı, burunda, dudakta yoğun kanama, burunda aşırı morarma, sol diz altında yaralanmaya bağlı morarma ve kanama, vücutta aşırı yaygın kan bulaşması" ifadeleri yer aldı. Şüphelilerden S.D. (16), E.H.T. (16) ve B.E. (23) tutuklandı, 3'ü adli kontrolle 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.

6 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar S.D., E.H.T. ve B.E. ile tutuksuz 3 sanığın kendiliğinden gelişen olayda daha sonra fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri belirtildi. Sanık S.D.'nin elindeki bıçakla Ergün Arslan'ı bıçakladığı, diğer sanıkların da tekme ve tokatla Arslan'ı dövüp öldürülmesine neden oldukları için 'Kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi. 5'i 18 yaşından küçük, 6 sanık için müebbet hapis cezası istendi. E.H.T., ilk duruşmada tahliye edildi.

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasında, sanıkların tümü, Ergün Aslan'ın eşi Azize ve kardeşi Süleyman Arslan ile sanıkların yakınları salonda hazır bulundu. Duruşmada savcı, sanıklar hakkında mütalaasını tekrar etti, 2 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz 4 sanığın da tutuklanmasını talep etti. Mahkeme başkanı, iddia makamının mütalaasını sanıklara sorarak söz hakkı verdi. Sanıklar suçsuz olduklarını söyledi.

'6 KİŞİ DE İŞTİRAKLİ OLARAK HAREKET ETTİ'

Savunmaların ardından söz alan Ergün Arslan'ın kardeşi Süleyman Arslan, ağabeyinin öldürüldükten sonra kişilerin kollukta ve savcılıkta olayı anlattıklarını belirterek, "İfadelerde her şey ortada. Görüntüler de mevcut. Olay yerine yakın polis merkezi varken gövde gösterisi yaptılar. 6 kişi de iştirakli olarak hareket etmiş ve bu açıkça ortada. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Heyet, S.D. ile B.E.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, karar duruşmasını 30 Nisan'a erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Yargı Diyarbakır Cinayet Suç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title