Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Adıyaman' da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Laiklik Kavramının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Göz Ardı Edemeyeceği Temel İlkelerinden Birisi Olduğunu Söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, laiklik kavramının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın göz ardı edemeyeceği temel ilkelerinden birisi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da Mirac Kandili programına katılan ve bir dizi gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra Adıyaman'a gelerek burada Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda din görevlileriyle toplantı düzenledi. Toplantıda, laiklik kavramının önemine dikkat çeken Bardakoğlu, laikliğin göz ardı edilmeyecek temel ilkeleri arasında olduğunu kaydetti.

Bardakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim hedefimiz insana hizmettir. Bulunduğumuz topraklarda, barışı ve huzuru sağlamak daha sonra da bu barışın, huzurun topluma dalga dalga geçmesini sağlamaktır. Din görevlilerimiz bu kutsal işin, ağır yükün gönüllüleridir. Biz istiyoruz ki, ülkemizde din hizmetleri, İslam'ı anlama ve hayata geçirmede huzur kaynağı olsun. Ama bu hizmetimizi iyi yapamazsak, dinimizi çağın gerektirdiği gibi insanlarımız taleplerini karşılayacak şekilde anlamaz. Onun içine dinde olmayan unsurları katarsak, onun içine

duyguları ve dine aykırı olan zaafları katarsak, emin olun bizim dünyada barışı, huzuru sağlamak yerine, önce kendimizin dünyasında bir gerilimin, uzlaşmazlığın kaynağı olur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın laiklik konusunda hassas olduğunu ifade eden Bardakoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, hem toplumun ortak huzurunun, birliğinin ve dirliğinin temel öğelerinden birisi olmanın gayreti içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ve laiklik bizim hizmetlerimizde hiç gözardı edemeyeceğimiz temel ilkelerden ve temel toplumsal mutabakatlardan biridir" şeklinde konuştu.

Daha sonrada Adıyaman Vali Vekili Mehmet Akçay, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'na el dokuması halı hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu vaiz olarak Adıyaman'da imam olarak görev yapan, Hasan Basri Atlıhan, Mahmut Bakır ve Vaize Zeliha Kaya'ya teşekkür belgesi verdi.

(MY-OÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title