Haberler

Dirne - Sedefçi: İzleme Ve Dinleme Cihazları Aynı Olabilir

CHP'li Belediye Başkanı Sedefçi'nin Makam Televizyonundan 'böcek' Çıkmıştı

CHP'li Belediye Başkanı Sedefçi'nin makam televizyonundan 'böcek' çıkmıştı

EDİRNE Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, makam televizyonunda bulunan izleme ve dinleme aletleri ile CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu öne sürülen görüntülerin aynı yolla elde edilmiş olabileceğini söyledi.

CHP lideri Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin üzerinde teknik çalışmaları yapan CHP'li Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, görüntülerin Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam televizyonunda bulunan aynı sistem ile elde edildiğini iddia etmişti. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 7 ay boyunca dinleme ve izleme yapılan cihazın Amerika'dan bile kayıt yapabilmek özelliğine sahip olduğunu söyledi. Televizyonunda bulunan cihazla CHP Lideri Deniz Baykal'ın olduğu iddia edilen görüntülerin aynı şekilde elde edilmiş olabileceğini belirten Sedefçi şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kamera ile çekildiği iddia edilen bizim de montaj olduğunu düşündüğümüz görüntüler benim Edirne Belediye Başkanlığı makamında bulunan LCD televizyona konulan izleme ve dineleme aletleri ile benzeştiğini bilişimci Tacidar Seyhan açıkladı. Makam televizyonuma konan aletler dinleme ve kayıt aletleri son teknoloji ürünü, karasal ve digital yayın yapabilir. Amerika'dan bile kayıt yapma özelliği olduğu, 3 anten olduğu bilgisini vermişlerdi. Antenlerden biri digital, diğeri karasal ve son antende 200 metre çapında araçta kayıt yapmayı sağlıyordu. 7 ay 24 saat makamı izlendi kayıt yapıldı, görüntü ve ses kaydı yapıldı. Türkiye'de telefon dinleme ve mahrem yere yatak odasına bile kamera konması, bir belediye başkanının makam odasına kayıt cihazı konmasını çağ dışı olarak değerlendiriyorum. Hükümetimiz bu halkın korkusunu, paranoyasını yasalar çerçevesinde engeller" dedi.

KUTU

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasında LCD televizyonunda 8 Ocak 2010 tarihinde dinleme ve görüntü kaydedebilen cihaz bulunmuştu. Cihazın İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 'istihbari bilgi' amaçlı konulduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title