Haberler

Ankara'da Otobüs Durağa Daldı: 12 Ölü

Güncelleme:

Ankara Dikimevi kavşağında, freni arızalanan bir otobüsün durağa dalması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Ankara Cebeci Dikimevi'nde freni boşalan belediye otobüsünün durağa dalması sonucu ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybederken, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.. Belediye otobüsünün şoförü ise ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.

EKİPLER ÇALIŞIYOR

Kazada otobüsün altında kalan yaralıların kurtarılması için itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışma yaptığı bildirildi.

YOL ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yol ise kazanın ardından çift yönlü trafiğe kapatıldı.

POLİSLE KALABALIK ARASINDA ARBEDE

Olay yerine toplananlarla polis arasında gerginilik yaşandı. Polis toplanan kalabalığı biber gazı kullannarak dağıttı.

İlgili Haberler

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Dikimevi'ndeki otobüs faciasına tanık olan bir vatandaş olayı şöyle anlattı: "Kaldırım boyunca otobüsün insanları altına alarak geldiğini gördüm. 200-300 metreyi kaldırımla katetti. 7-8 kişi ön tarafta 4-5 kişi de arka tarafta vardı. Kaldırımdaki insanları eze eze bulunduğu noktaya kadar geldi."

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçlar, kazada ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7-8 yaralı bulunduğunu söyledi. Ancak Vali'nin bu açıklamasından sonra ölü sayısı 12'ye yükseldi.

KALP KRİZİ İDDİASI YALANLANDI

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu.

"70-80 METRE SÜRÜKLEMİŞ"

Kılıçlar, şunları kaydetti: "Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."

"Otobüsün altında şu anda birileri var mı?" sorusu üzerine Kılıçlar, "Burası olay yeri. Biz gerekeni yapıyoruz. Siz de bizim çalışmalarımızı kolaylaştırın" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kılıçlar Güncel Haberler

500

Yorumlar (168)

oğuz:

valahi otobüslere binmeye korkuyorum sokaktan geçmey ekorkuyorum yeminle ciddiyim ihtiyaç olamdıkça evden çıkmam çocuklarımıda hayyata sokağa göndermem bu ülkede can güvnliği yok isnanların

26
2
yanıtYanıtla
Umit:

Katliamcı AKP son katliam halkasi AKP elindeki belediyeler işte

8
18
yanıtYanıtla
34Mobil-ANDROID:

Allah acil şifalar versin ölenlerede rahmet eylesin

21
0
yanıtYanıtla
Emre ersoyMobil-IOS:

Su otobuslerin bakimlarini yapin artik!

20
0
yanıtYanıtla
Tayyip bey:

memleketi ne hale getirdin.

5
15
yanıtYanıtla
ohaaa:

Ne alakası var tayyip amcayla??? Sizin beyin kısa devre yapmış anlaşılan. Çok aptalsin keşke ölsen....

yanıt3
yanıt1
has:

kaza olmuş tayyip ne alaka idot. herşeye siyaset bi rahmet dile önce

yanıt5
yanıt0
ali bul:

senin gibi neidi bilmezlerin görüşünü yayınlıyanda suç ne alaka şimdi bu yorumun haberle siz varya ülkeyi siz biz diye ayrıştırmak kaos yaratmak için yaratılmışsınız

yanıt1
yanıt0
geri akıllı ohaa ya cevap:

bre dümbelek. . bir ülkede kötü gelişmeler oluyorsa bunun mesuliyeti kimin? o ülkeyi yöneteninmi yoksa kahvede çene çalan adamınmı?

yanıt1
yanıt1
alija:

Ankarada yaşayan biri olarak söylüyorum ozelikle bu bölgede hem özel halk otobüsü hem belediye şoförleri çok hızlı kullanıyor emeklilere kötü davranıyor

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title