Haberler

Develi'de Peygamber'e Sevgi Seli

Güncelleme:

Develi Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hazırlanan programların sonuncusunu Nihat Hatipoğlu ve Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun katılımıyla Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdi.

Program öncesinde Develi'ye gelen Nihat Hatipoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu ile birlikte Develi'yi gezerek, Dev Ali Türbesine ve Sivasi Hatun Camiine ziyaretlerde bulundu. TV Kayseri'den de canlı yayınlanan programın sunuculuğunu Fatma Beyza Gündoğan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Dünya Kuran Okuma Birinciliği bulunan Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun muhteşem kıraatiyle devam etti. Sema gösterilerinin de sergilendiği programda 10 yaşındaki Fadime Eda Baldık'ın okuduğu Naat ise büyük beğeni topladı.

Programın ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Hz Peygamber'in doğumundan önceki durum hakkında kısa bilgiler verdikten sonra 23 yıllık nübüvvet hayatındaki gerçekleştirdiği muhteşem dönüşümlerden bahsetti. Başkan Cabbar'ın konuşmasının ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu "Belediyecilik sadece, alt yapı, su, kanalizasyon vb. çalışmaları yapan bir kurum değildir. Bu hususta bizlere Peygamberimizi anlatan bir program tertip ettiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diyerek çalışmalarında başarılar diledi.

Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun okuduğu birbirinden güzel ilahilere eşlik ederek coşan muhteşem kalabalık sonrasında Nihat Hatipoğlu'nun eşsiz sunumuyla o mübarek sahabe iklime yolculuğa çıktı. Hz Peygamber'in hikmetli hayatından çarpıcı kesitler sunan Hatipoğlu özellikle kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini, anne-baba haklarını Hz Peygamberin hayatından örnekler vererek anlattı. Müslümanın ümidinin yitirmemesi gerektiğine vurgu yapan Hatipoğlu "Söz konusu Peygamber olduğunda sevgi ve muhabbetinden bu meydanı dolduran Develililer, Allah sizleri O'nun (sav) şefaatine ulaştırsın" diyerek sonrasında meydanı dolduran Develililerden namaz için söz aldı. "Böylesine muhteşem organizasyon hazırladığı ve bizleri sizlerle buluşturduğu için Develi Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cabbar'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandıran Nihat Hatipoğlu program sonrasında kısa bir dua yaptı.

Nihat Hatipoğlu'nun konuşmasının ardından davete icabet ettiklerinden dolayı Nihat Hatipoğlu, Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve sunucu Fatma Beyza Gündoğan'a hediyeler takdim eden İlçe Protokolü sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçe Emniyet verilerine göre ortalama 5.000 kişi katıldığı program büyük beğeni topladı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Özcan Güneşdoğdu Nihat Hatipoğlu Mehmet Cabbar Develi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title