Haberler

Denizli'ye Okul Yaptıracaklar

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Hüseyin Altaş, Denizli'nin Çivril İlçesi Kıralan Beldesi'ne ilköğretim okulu, 55 yıldır İstanbul'da yaşayan aslen Buldanlı olan İbrahim Çelebi de, Buldan İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi ve...

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Altaş, Denizli'nin Çivril İlçesi Kıralan Beldesi'ne ilköğretim okulu, 55 yıldır İstanbul'da yaşayan aslen Buldanlı olan İbrahim Çelebi de, Buldan İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu yaptıracak.

Ankara'da özel bir firmanın da sahibi olan Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in makamında düzenlenen protokol törenine işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamazken, kardeşi Mustafa Altaş protokol metnini imzaladı. Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 700 bin TL harcamayla Kıralan Beldesi'ne 12 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Prof. Dr. Hüseyin Altaş'ın kardeşi Mustafa Altaş, "Biz aslen Baklan İlçesi'nin Kavaklar Köyü'ndeniz. Kıralan ile bizim köyün arası çok yakın. Ağabeyim komşu köyün ilkokul ihtiyacı olduğunu öğrenince yaptırmak istedi. Memleketine eğitim alanında katkı sağlamak istediğini belirtti ve okul yapımı için çalışmalara başladık" dedi.

55 YILDIR BİTMEYEN SEVGİ

Buldan'dan 55 yıl önce İstanbul'a göç ederek tekstil işi yapmaya başlayan 3 çocuk ve 3 torun sahibi 73 yaşındaki İbrahim Çelebi, "55 yıldır memleketimden ayrıyım ama bu sevgi hiç bitmedi" dedi. Vali Demir'in makamında protokol metnini imzalayan Çelebi, 18 derslikli İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu için 1 milyon TL katkı yapacak. Çelebi, "Okulun inşaatına hemen başlayacağız, umarım Allah bitirmemizi de nasip eder. Yıllara tekstil ticareti yapıp, işlerimi çocuklara devrettim ve emekliye ayrıldım. İstanbul'da yaşamaya devam ediyorum ama memleketten hiç kopmadım. Buldan'a yaptıracağım bu okul memleketim ile aramda en önemli bağ olacak" diye konuştu.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Denizli dışında yaşayan çok sayıda Denizlili eğitim ve sağlık alanlarında hayır yapıyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Ne zaman nerede bir okul ihtiyacımız olsa hemen hayırseverler imdadımıza yetişiyor" ifadelerini kullandı. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çelebi Mustafa Altaş Kıralan Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title