Haberler

Datça'daki orman yangınında 25 hektarlık alan zarar gördü

Güncelleme:

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, yangında 25 hektarlık alan zarar gördü. Yangının enerji nakil hattından dolayı çıktığı öğrenildi.

Datça'daki orman yangınında 25 hektarlık alan zarar gördü

MUĞLA - Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangını kontrol altına alınırken, yangında 25 hektarlık alan zarar gördü.

Datça'nın Kargı mevkiinde akşam saatlerinde çıkan orman yangının söndürülmesi için ekipler yoğun çaba sarf ederken, yangının enerji nakil hattından dolayı çıktığı öğrenildi. Rüzgarın da şiddetiyle etkisini arttıran ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile müdahale edildi. Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ederken, yangın kontrol altına alındı. Yapılan ilk incelemelere göre yangının elektrik nakil hattından dolayı çıktığı tespit edilirken, yangında 25 hektarlık alan zarar gördü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title