Haberler

Dalyan Kanalı'nda Lpg'li Tekne Test Edildi

Cihan KAYA - Süleyman İLTER/ORTACA (Muğla), DHA) - Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'ndeki kanalda çalışan tur teknelerinde daha çevreci olduğu gerekçesiyle LPG ile çalışan motor denendi.

Dalyan KANALI'NDA LPG'Lİ TEKNE TEST EDİLDİ

Cihan KAYA - Süleyman İLTER/ORTACA ( Muğla ), DHA) - Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'ndeki kanalda çalışan tur teknelerinde daha çevreci olduğu gerekçesiyle LPG ile çalışan motor denendi.

Daha önce güneş enerjili, pilli ve elektrikli teknelerin denendiği kanalda bu defa LPG'li tekne tanıtımı yapıldı. İpragaz'ın, Dalyan Tekne Kooperatifi'ne ait bir teknede uyguladığı LPG'li motor sistemi projesinin deneme sürüşüne Muğla Vali Yardımcısı A. Kamil Başar, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, üçü de CHP'li olan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ile Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ve davetliler katıldı.

İpragaz Satış ve Pazarlama Müdürü Savaş Deniz Bilge, katılımcılara LPG'li tekne hakkında bilgiler verdi. Ardından da test sürüşüne çıkılarak, kanalda bir süre tur atıldı.

Turun ardından açıklama yapan Vali Yardımcısı A. Kamil Başar, "Bugün İl idare heyeti olarak LPG'li tekneyi denemiş olduk. Ses ve titreşim olarak diğer teknelere göre çok farklı ve çevreci bir motor. Güvenli olduğunu söylendi. Ancak bunu inceliyoruz. Diğer sistemleri de görüp inceledikten sonra bir karara varacağız. Güçlü bir motor olduğunu görmüş olduk, ilk deneyimimiz iyi geçti" dedi.

LPG'Lİ TEKNE 10-12 BİN LİRA

İpragaz Satış ve Pazarlama Müdürü Savaş Deniz Bilge, Köyceğiz ve Dalya'nın ekolojik yapısıyla uluslararası bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Altı aydan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok test yaptık. Bu yöreye uygun motoru bulduk; yakıt açısından dizel ile bir fark yok ama çevreye daha duyarlı bir yakıt. Bir tekne 10-12 bin liraya mal olacak" diye konuştu.

ÇEVREYE DUYARLI BİR MOTOR

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin de "Buradaki kanal ve göl sadece bizim değil tüm dünyanın gözdesi. Büyüklerimizden miras almış olduğumuz bu güzelliği yine gelecek nesillere en iyi şekilde devretmek görevimiz. Dalyan Tekne Kooperatifi'ne ait LPG'li bir teknemizi bugün deneme faaliyete geçirdik. Bu teknemiz emisyon ve ses konusunda çok daha sessiz ve çevreye duyarlı bir motora sahip. LPG'li tekne yakıt tasarrufunun yanı sıra emisyon, sintine suyu ve katı atık, yağ bakımından çevre dostu. Sponsor bulduğumuz zaman bu değişimi yapmayı planlıyoruz" dedi. - Muğla / Ortaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpragaz Ortaca Muğla Lpg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title