Haberler

Cumhuriyet Gazetesi Yöneticilerine Suç Duyurusu

Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri Hakkında, "Yargı ve Yargı Görevini Yapanı Etkileme" ve "Gizliliğin İhlali" Suçlarını İşledikleri İddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkında, ''yargı ve yargı görevini yapanı etkileme'' ve ''gizliliğin ihlali'' suçlarını işledikleri iddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Koza Altın A.Ş. ve şirketin sahibi Hamdi Akın İpek'in avukatı Bahadır Öztürk tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, gazetenin, 13 Eylül 2006 tarihli sayısında yer alan ''Koza'nın Hukuk Oyunu'' başlıklı haberde, suç unsurlarının bulunduğu öne sürüldü.

Dilekçede, Cumhuriyet Gazetesi'nin, müvekkili ve şirketi hakkında, sistematik bir yıpratma politikası yürüttüğünü ileri süren Öztürk, gazetenin basın özgürlüğü sınırlarını aşarak, müvekkiline ve şirketine karşı ağır saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Öztürk, gazete aleyhinde, daha önce manevi tazminat davası açıldığını hatırlatarak, gazetenin bu davayı, ''zorbalığı maskelemek'' olarak nitelendirdiğini ve ''Koza'nın Hukuk Oyunu'' başlığıyla kamuoyuna duyurduğunu belirtti.

Avukat Öztürk, bu nedenlerle, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ve Sorumlu Müdürü Güray Öz'ün, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 277. maddesindeki ''yargı görevini yapanı etkileme'', 285. maddesindeki ''gizliliğin ihlali'' ve 288. maddesindeki ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title