Haberler

Çubuk'ta Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplandı

Çubuk Belediyesi Kurban Hizmetleri Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

Çubuk Belediyesi Kurban Hizmetleri Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş, Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Bayrak, Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ve diğer birimlerden temsilciler katıldı.

Toplantıda, vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesebilmelerini sağlamak amacıyla kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirler ele alındı.

Çubuk'un Ankara'nın en yoğun kurbanlık satışı ve kesim yerlerinin başında yer aldığını hatırlatan Karakuş, hem üreticiyi hem de tüketici korumak için kurban öncesi bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Karakuş, şunları kaydetti:

"Bu yıl kurbanlık hayvanların satış ve kesim yerlerinin güvenlik, temizlik ve sağlık şartlarının en üst düzeyde uygulanması amacıyla toplantıyı daha erken bir zamanda gerçekleştirdik. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüklerimiz tarafından oluşturulan ekiplerimiz kesim ve satış noktalarında kontrollerine bu haftadan itibaren başlayacak ve Kurban Bayramı bitene kadar devam edecekler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı kurban satış yeri olarak tespit edildi. Tahsis edilen yer dışında satış yapılacak olursa gerekli işlemler yapılacak. Kurban kesim yerleri ile ilgili olarak ise Girişim Et Entegre Tesisi, Canlı Hayvan Pazar Yeri içerisindeki kapalı alan, ayrıca büyük veya küçükbaş hayvan çiftlikleri tarafından dilekçeyle müracaat edilen, gerekli kontrolleri ve denetimleri yapılarak geçici ruhsat verildiği alanların belirlenmesine karar verildi."

Bu yerlerde gerekli tesisin altyapısı, mevzuata uygunluğu, ulaşım, park, iş sağlığı ve güvenliği, kesim sırası takibi, kesim sonrası et ve sakatatının paketlenmesi gibi hizmetlerin sağlıklı yürütülmesinin takibinin yapılacağını aktaran Karakuş, şöyle devam etti:

"Yine bu kesim yerlerinde hayvanlara eziyet vermeden dini vecibelere uygun, gerekli araç ve gereçler kullanılarak, deneyimli ve ehil kasaplar tarafından kesimlerin yapılması, çevre sağlığına riayet etmeleri, kurban kesim yerlerindeki atıkların da belediye tarafından gösterilecek yere götürmeleri şartıyla izin verilecek. Bunun haricinde park, sokak, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Ayrıca gebe, küpesiz iki yaşını doldurmamış büyükbaş, bir yaşını doldurmamış küçükbaş ve sağlık izni olmayan hayvanların kesilmesine de müsaade edilmeyecek."

Kaynak: AA / Güncel

Çubuk Belediyesi Ahmet Karakuş Ahmet Bayrak Ahmet Bektaş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title