Haberler

Çorum L Tipi Ceza İnfaz Kurumu hakkında çıkan iddialara yanıt

Güncelleme:

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Çorum L Tipi Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili çıkan iddialara yanıt vererek, tüm ceza infaz kurumunda barınma ve temel gereksinimlerin karşılandığını belirtti.

Çorum L Tipi Cezaevi'nde mahkumlar, "yeterli ranza olmadığı için yerde yatıyor, hak ihlalleri yaşanıyor" iddiaları ortaya atılmıştı. Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş yazılı açıklama yaparak iddialara cevap verdi. Bektaş, " Tüm hükümlü ve tutuklular devletimizin koruması ve güvencesindedir." ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCIDAN İDDİALARA YANIT

Başsavcı Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya platformlarında Çorum L Tipi Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili çeşitli iddiaların yer aldığını, bu nedenle açıklama yapma gereği duyulduğunu ifade etti.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, "Tüm ceza infaz kurumunda gerek barınma, gerekse temel gereksinimler olan ısınma, iaşe ve sıcak su imkanı karşılanmakta olup herhangi bir aksama söz konusu değildir." açıklamasını yaptı.

"İHTİYAÇLAR YASALAR ÇERÇEVESİNDE KARŞILANIYOR"

Çorum L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 3 bayan koğuşu bulunduğunu belirten Bektaş, "Mevcut kapasite 90 kişi olarak planlanmıştır, Toplam kalan tutuklu ve hükümlü sayısı 63, anneleri ile birlikte kalan çocuk sayısı 3'tür ve her türlü ihtiyaçları yasalar çerçevesinde karşılanmaktadır. Tüm ceza infaz kurumunda gerek barınma, gerekse temel gereksinimler olan ısınma, iaşe ve sıcak su imkanı karşılanmakta olup herhangi bir aksama söz konusu değildir. Tüm hükümlü ve tutuklular devletimizin koruması ve güvencesindedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Bektaş Çorum Güvenlik Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Alperen:

Bizim cezaevleri beşyıldızlı otel gıbı suç işler içeri girer hatta bazıları defalarca suç işler içeri girer üç öğün yemek verilir yetmez diyet yemeği verilir gazetesi verilir hastaneye gider bedava ilaç bedava televizyonu karşısında sıcak su sıcak koğuşlar evinde bulamadığı imkanlar oda yetmez garısı gelir memuru görevlendırırler garısına muzu yedirir devlete millete bir faydası varmı zararlarından başka birşeyleri yoktur çalışmazlar akşama kadar yatarlar bırde kalkar şikayet ederler.

159
35
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

içeride yatmışsın gibi yazmışsın:)) şuna katılıyorum yaşı sağlığı müsait olanları çalıştırsınlar, üretime katkıda bulunsunlar bir meslek sahibi yapsınlar

yanıt51
yanıt2
Alperen:

Mehmet Vatandaş Evet içerde yattım hemde 18 yıl rahatladınmı bilmeden yorum yapma kapalı cezaevinde yapılacak tek şey maket gemiler ışıldaklar hamaklar cıncık boncuk işleri onuda bir iki iş yurdu var orda yaparlar onun haricinde akşama kadar yatarlar insanları tanımadan konuşma eğer biri birşeyler yazıyorsa muhalefet olma adam olup dinle oku ki öğrenesin şimdi ikile hadi.

yanıt4
yanıt1
SAMET TEMAS:

sırf kış geliyor diye hırsızlık yapıp içeri girmek isteyenler gördü bu gözler. adam çıkacağı tarihi bile hesaplamıştı. hapishane değil bakımevi sanki.

91
11
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Kiş geliyor diye zevkine değil mecburiyetten yapıyordur adam kaliriferin aovanin dibinde kestane kavurup yemesinidw bikir imkanlari işi gücü olsa üstelik cezaevi sartlarida zor kolay degil

yanıt10
yanıt39
ayh:

Muhakkak yakindan incelenmeli. Bu sozler fasa fiso !

41
44
yanıtYanıtla
Doğan Sungur:

Kimse yoğurdum ek?idir demez.

50
33
yanıtYanıtla
HİLMİ KANBER:

içerdeyken ekmek elden su gölden sgk pırımlerıde en yuksek oranda devletçe ödeniyor ordayken emekl olursa ve mahkumken hastanelerde yatmişsa bu sefer malulen emeklı oluyorlar yınede allah düşürmesın ordakilerıne allah kultarsın

21
10
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

SENIN YAPTIGINI CORUMLU YAPMAZ SÖZÜ GELDI AKLIMA ATATÜRK IKI SEHRE HIC GITMEMIS YOZGAT VE CORUM GERISINI SIZ DÜSÜNÜN

3
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title