Haberler

Çocuklarda İşitme Sorunu

Uzunköprü Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bedi Rende, okul çağındaki çocuklarda işitme sorununun önemine dikkat çekti.

Uzunköprü Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bedi Rende, okul çağındaki çocuklarda işitme sorununun önemine dikkat çekti.

Rende, yaptığı yazılı açıklamada, küçük yaştaki çocuklarda özellikle okul çağında olanlarda, işitme kaybı veya orta kulak iltihapları zaman içerisinde kronikleştiğini belirtti.

İşitme sorununun çocuğun performansını ve derslerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Rende, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bunun çocuklar üzerindeki etkileri ise genellikle duydukları sözleri anlamama veya anlatılan konuyu odaklanamamadan kaynaklı performanslarında ve derslerinde gerilemeye zemin hazırlar. Zaman geçtikçe bu çocukla konuştuğunuzu anlıyor gibi görünmüyorsa, söylenenleri tekrar etmenizi istiyorsa, aynı yaştaki çocuklardan daha sonra konuşmaya başladıysa, sözcük veya cümleleri hemen söyleyemiyorsa, birden fazla kişi konuşurken bir sesi duymakta güçlük çekiyorsa, hızlı veya yumuşak sesleri kaçırıyorsa, okulda performansı düşük ise mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Uzunköprü Devlet Hastanesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title