Haberler

    Cisco Binlerce Çalışanını İşten Çıkarıyor

    Telekomünikasyon ve ağ sektöründe dünyanın en büyüğü olan Cisco sektörün öncü firmalarından biri. San Jose merkezli firmanın son dönemdeki durumu ise gizemini koruyor.

    Telekomünikasyon ve ağ sektöründe dünyanın en büyüğü olan Cisco sektörün öncü firmalarından biri. San Jose merkezli firmanın son dönemdeki durumu ise gizemini koruyor. Çünkü şirketin aktivite alanının donanımdan yazılıma dönüşeceği açıklanmıştı.

    14 bin kişilik çıkış

    Şirket, 14 bin kişi ile yollarını ayıracaklarını belirtmişti. Bu açıklamadan sonra da işten çıkarmalar gecikmedi. Firmanın, 2016 yılı itibariyle 14 bin kişinin işine son vermesi bekleniyor.

    Şirket kötüye gitmiyor

    Toplamda 73 bin kişinin çalıştığı Cisco, bu küçülmeyle maliyetleri düşürmek istiyor. Bu durum şirketin kötüye gittiğini göstermiyor. Çünkü günümüzde pek çok network çözümü daha kompakt cihazlar üzerinden yazılımsal fonksiyonlarla çözüme kavuşuyor.

    Yazılımsal çözümlere odaklanacaklar

    Günümüzde tüm dünyanın yazılıma odaklanması Cisco'nun bu yönde bir karar almasını olağanlaştırıyor. Switch ve router departmanlarında gelir kaybı yaşayan şirketin küçük çaplı krizleri atlatıp geçmiş yıllarındaki rakamlarına geri dönmesi bekleniyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    San Jose Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title