Haberler

Çirkin provokasyon! Suriyeli muhalifler Azez'de Türk bayrağı yaktı

Güncelleme:

Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü altındaki Azez'de dün akşam bir grup, direkte asılı olan Türk bayrağını yaktı. Çirkin saldırının görüntüleri ise kameraya yansıdı. Öte yandan skandal olayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Esad ile diyalog açıklamasının ardından yaşanması dikkat çekti.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü altındaki Azez kentinde Türkiye karşıtı gösteriler başladı. Dün akşam çekildiği iddia edilen görüntülerde öfkeli bir grubun Türk bayrağını yaktığı anlar yer aldı.

ÖZDAĞ'DAN SERT TEPKİ

Sosyal medyada videonun yayılmasının ardından onlarca kullanıcı yaşananlara tepki gösterdi. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise "Suriyeliler, Ankara-Şam görüşmesini protesto etmek için Suriye ve Türkiye'de olay çıkardılar. Türk dış politikasının nasıl olacağına karar vereceklermiş(!) Zafer Partisi'nin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sığınmacılar Türkiye için tehdittir." açıklamasını yaptı.

Çirkin provokasyon! Suriyeli muhalifler TSK kontrolündeki bölgede Türk bayrağı yaktı

ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMASI SONRASI YAŞANMASI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan dün Suriye Devlet Başkanı Esad ile Türkiye arasında bir diyalog olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi" dedi. Bazı kaynaklar Türk bayrağına karşı yapılan çirkin hareketin, Çavuşoğlu'nun açıklamalarına karşı bir tepki olabileceğini öne sürdü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Twitter Haberler

500

Yorumlar (7)

Davut YALANCI:

Ne bekliyorsunuz ki? Bu insanlardan (genelinden) ne zaman iyilik gördük. Kendi çocuğunu askere göndermeyen birileri çıkıp da "bunlar din kardeşimiz, Çanakkale'de birlikte savaştık." diye kutsal konuları ağzına bile almasın. Adamın dinden haberi yok, onlar bizim din kardeşimiz der.

439
28
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Aynen kardeşim

yanıt122
yanıt8
Adana001 Merkez:

Biz diyoruz ki suriyeliler sırtından vurur ve ihaneti severler. Ama suriyeli seviciler anlamıyorlar. 2023 onların topraklarımızdan kazındığı yıl olacaktır umarım

324
21
yanıtYanıtla
Smlsrky:

Besle kargayı oysun gözünü

277
13
yanıtYanıtla
Demir Acer :

KKTC bundan daha hafifi olmustu bir zamanlar SONUÇ!!!!! HEPİMİZ BİLİYORUZ

180
8
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Yıllar önce çalıştığım zaman firmaya Avrupa'dan mal getiren tır şoförü depoya zor yanaşmışti. Ben sana ehliyet verenin gibi bir kelam ettim. Kafayı uzatıp ayıp kardeş ben Atilla dedi Macar veya hungaryali. Kısaca Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Anlayana..

75
14
yanıtYanıtla
İnanc İNAN:

Kadın, çocuk ve yaşlılar hariç hemen Suriyelilerin sınır dışı edilmeleri lazım. Bizim askerimiz ve polisimiz şehit olurken ellerinde son model cep telefonları ile geziyorlar. Ticaret yapıyorlar. İlerde Türk halkının başına bela olacaklar.

27
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title