Haberler

Çinli Şarkıcı Şanlıurfa'da Sıra Gecesinde Halay Çekti

Güncelleme:

Uzak Doğu'nun sevilen yıldızlarından Xiao Zhang, Şanlıurfa'nın tarihi yerlerini gezdikten sonra acılı çiğ köfte yiyerek halay çekti.

Uzak Doğu'nun sevilen yıldızlarından Xiao Zhang, Göbeklitepe'yi gezdi. Sıra gecesine katılan Zhang, acılı çiğ köfte yiyerek halay çekti.

TURİST AKIMINA NEDEN OLMUŞTU

Çinli şarkıcı Xiao Zhang 2017 yılında çıkardığı "Seni romantik Türkiye'ye götürmek istiyorum sevgilim" parçasıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve Çin'den Türkiye'ye büyük bir turist akımına neden olmuştu. Ünlü şarkıcı, Şanlıurfalı Çin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen'in girişimleriyle kente geldi. Çıkardığı parça ve turizme katkısıyla Türkiye Fahri Turizm Elçisi seçilen Xiao Zhang, 12 bin yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'yi gezdi. Beraberinde 7 kişilik ekiple Göbeklitepe'yi gezen Zhang'a Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ eşlik etti. Göbeklitepe hakkında bilgi veren Uludağ'ın konuşması Çinceye çevrildi.

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM"

Göbeklitepe'de ekibiyle birlikte bol bol fotoğraf çektiren Çin'in 'Tarkan'ı Türkiye çok sevdiğini, Şanlurfa'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Göbeklitepe'nin çok etkileyici bir yer olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, "Görsel olarak kazının tamamlanmadığı yerler var. Beni en çok etkileyen şeylerden biri kazının bittiği yerlerde hayvan motiflerinin olması, önceden olan insanların değişmiş olduğuna dair işaretlerin olması. 12 bin yılı düşündüğümüz zaman tabi ki etkileyici oldu" dedi.Çin'den bir sanatçının Şanlıurfa'ya gelmesinden dolayı memnun olduğunu dile getiren Müze Müdürü Celal Uludağ, "Şanlıurfalı hemşerimiz olan Çin Büyükelçisi Emin Önen tarafından kentimize Türkiye Fahri Turizm Elçisi seçilen Xiao Zhang ve ekibi geldi. Bu yıl cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen 'Göbeklitepe yılı' dolayısıyla iyi bir tanıtım oldu. Bu yıl Çin'den çok sayıda turist bekliyoruz" diye konuştu.

Çinli Şarkıcı Şanlıurfa'da Sıra Gecesinde Halay Çekti

TARİHİ MAĞARADA HALAY ÇEKTİ

Göbeklitepe ziyaretinin ardından Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan bir otelin mağarasında onuruna düzenlenen sıra gecesine katılan Xiao Zhang, Urfa türküleri eşliğinde kendisine ikram edilen yemekleri yedi. Ardından kentle özdeşleşen acılı çiğ köfteden yiyerek davul-zurna eşliğinde halay çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı sıra gecesinde Zhang'a ayrıca isottan yapılan kolonya hediye edildi. Zhang Balıklıgöl ziyaretinden sonra Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ni gezerek kentten ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Göbeklitepe Uzak Doğu Şanlıurfa Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Kaptırıp Fazla yemesin:

Şarkıcıyken sumo güreşçisine döner.

2
3
yanıtYanıtla
ATILLA TÜRK:

EGER BIR DEGER TANITMAK ISTIYORSAN CINLI SANATCI ÜLKENDEKI TÜRKISTANLILARA YAPILAN ZÜLÜMÜ DÜNYAYA TANITTA GÖRELIM GELIP BENIM ÜLKEMDE KENDINIZI SIRIN GÖSTERMEYE CALISMAYIN BU CINLILERE GITGITE DAHA COK KIZMAYA BASLADIM

2
1
yanıtYanıtla
KafKef:

helal olsun bizimkilerde anca yediklere şeylere laf etsinler adam sevmiş kültürümüzü

3
0
yanıtYanıtla
Adanalı Gapçık:

Çinlilerde yemek kültürü olmadıgından sevmeleri çok normal, çinde sokaklarda pişirdikleri hayvanların ne oldugu belli degil, leş kokuyor çarşıları , bizim yemeklerimize kurban olsunlar, 2 hafta geçiremessiniz çinde plansız gittiginizdene bulursam yerim derseniz o başka

1
1
yanıtYanıtla
düşünen vatandaş:

KPOP GERÇEK YÜZÜ diye aratın youtube üzerinden izleyip dinleyenler birden aydınlanacaktır ayrıca kpop cinselsizlik üzerine kurulmuş bir saçmalık size şarkıdan çok alışkanlıklar aşılamaktır müzik değil

1
1
yanıtYanıtla
Irkçıyız nolacak:

Memleketteki afganlı suriyeli ıraklısı azya çinlileri de doldurun memlekete

0
1
yanıtYanıtla
Asıl Kütahyaya gitsin:

Çinde yaşayan Çinli Kütahya Çinisi görsün

0
1
yanıtYanıtla
Tekerleme:

Çinli Çinçinden Çini alıp Çine daldı

0
0
yanıtYanıtla
Halay da çeker bu şarkıcı çinli:

Başka kültürlere değildir kinli

0
0
yanıtYanıtla
Uzay mühendisi:

Çok iyi ya :D

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title