Haberler

Çin'in G20 Zirvesi'ndeki Küresel İşbirliği ve Kalkınma Önerileri Dünya Genelinde İlgi Gördü

Güncelleme:

Çin, Endonezya'nın tatil beldesi Bali Adası'nda yeni sona eren 17'nci G20 Zirvesi'nde, küresel kalkınmayı daha kapsayıcı, herkese yararlı ve daha dirençli hale getirmek için toplu eylemler ve yakın işbirliği çağrısında bulundu.

Çin, Endonezya'nın tatil beldesi Bali Adası'nda yeni sona eren 17'nci G20 Zirvesi'nde, küresel kalkınmayı daha kapsayıcı, herkese yararlı ve daha dirençli hale getirmek için toplu eylemler ve yakın işbirliği çağrısında bulundu. Çin ayrıca gıda ve enerji krizlerinin üstesinden gelmek için sanayi ve tedarik zincirindeki tıkanıklığı açmak ve piyasa fiyatlarını istikrara kavuşturmak için ortak çabaların önemini vurguladı.

Öneriler, dünyanın dört bir yanından uzman ve akademisyenlerin ilgisini çekti.

SES 1 (İngilizce): JEFFREY SACHS, Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü:

"G20, gelişmekte olan dünyadaki büyük ekonomileri ve yüksek gelir sağlayan ülkeleri biraraya getirdiği için, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla finansman tarafında sahip olduğumuz tek önemli kurum. Bu, çok güçlü ve gerekli bir topluluk. Bence Çin'in rolü çok önemli ve yapıcı. Başından beri Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin büyük bir destekçisiyim."

SES 2 (İngilizce): SELÇUK ÇOLAKOĞLU, Türkiye Asya Pasifik Araştırmaları Merkezi Direktörü:

"G20 günümüzde, ortak eylem planları oluşturmak için çağdaş küresel ilişkilerdeki tüm önde gelen ekonomik ve siyasi güçlerin devlet başkanları veya hükümet başkanlarını düzenli olarak biraraya getiren önde gelen uluslararası bir forum olarak öne çıkıyor.

Çin tarafından ortaya atılan ve desteklenen karşılıklı saygı ve istişare, barış içinde birarada yaşama ve kazan kazan anlayışına dayalı işbirliği, kapsayıcılık ve bağlantılılık gibi tüm bu ilkeler, çok taraflı bir çerçevede verimli küresel yönetişime ulaşmanın anahtarları. Çin bugün, çok taraflı işbirliğini ve küreselleşmeyi ilerletmek için sorumlu bir küresel oyuncu olarak hareket ediyor."

SES 3 (İngilizce): STEPHEN NDEGWA, Amarika Birleşik Devletleri Uluslararası Üniversitesi'nde (USIU-Afrika) Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi:

"Çin, dünyanın kalkınmasında her ülkenin payı olması için dünyanın biraraya gelmesine yardım ettiğini gösterdi, her ülke gelişmek için barış istiyor, böylece, herkes sonuna kadar diretmek yerine, ki bu bizi biraraya getireceğine kesinlikle parçalayacak olan şeydir, her ülke statükodan elde ettiği faydalara sahip olabilecek."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Bali'den bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

G20 Liderler Zirvesi Çin Halk Cumhuriyeti Bali Adası Endonezya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title