Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Kamp Armen" olarak bilinen Tuzla Ermeni Kampı'na yönelik yıkım kararının durdurulmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Kamp Armen" olarak bilinen Tuzla Ermeni Kampı'na yönelik yıkım kararının durdurulmasını istedi.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Tuzla Ermeni Kampı'nın 6 Mayıs itibariyle yıkılmaya başlandığını belirtti.

Yıkım kararının kamuoyunca ciddi bir şaşkınlık ve tepki yarattığını iddia eden Tanrıkulu, "Davasında hala adalet sağlanmamış olan rahmetli Hrant Dink ile eşi Sayın Rakel Dink'in, milletvekili Sayın Erol Dora'nın da yetişmiş olduğu Kamp Armen, Ermeni toplumu açısından manevi değeri paha biçilemez önemdedir" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, kampın yetim çocukların emeğiyle inşa edildiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Kamp zaten uzun yıllardır atıl bir durumda tutulmuş, kampın içindeki yapılar bakımsızlıktan harabeye dönmüştür. Bu açıdan kampa 6 Mayıs itibariyle dozerlerin sokulması, yıkımın başlangıcı değil, devamı niteliğindedir. Ancak yetim çocukların alın teriyle inşa edilmiş olan kamptaki yapılar sadece birer mimari yapı değil, aynı zamanda tarihi bir bellek ve mirastır. Bu belleğe, bu mirasa kastedenler, Hrant'ın da anısına saygısızlık etmektedirler. Kamp Armen'e yönelik yıkım kararının derhal durdurulmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Rakel Dink Hrant Dink Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title